Som ni kanske märkt så har nu testveckorna dragit igång på CrossFit Uppsalas gruppträning!

Det finns vissa saker som man bör ta i åtanke när det kommer till dessa veckor då det ibland är ganska lätt att det skenar iväg lite och plötsligt så är man ledsen och uppriven över att man inte har tagit personligt rekord i alla övningar och inte lyckats med sin pullup eller knäböjt sin egen kroppsvikt eller vad det nu var man ville uppnå.

Först och främst så är testveckorna INTE obligatoriska.

De är till för att ni ska få känna efter hur träningen går. Träningen kan ge resultat och den kan ge motgångar, men det är inte ett måste att ”maxxa” på testveckorna. Känner du att du inte vill göra maxlyft, för att du har en förkylning eller ont i ett knä eller helt enkelt inte vill – prata med tränaren på dagens pass, gärna innan ni sätter igång och säg att du hellre tränar styrka än att göra maxlyft, eller skippar energisystemstestet så är det helt okej. Då behöver man inte belasta sig till max. Så enkelt är det.

Testveckorna är även till för att vi ska kunna analysera grupp-programmet och de som utför programmet så att vi kan anpassa det i en ganska grov riktning efter vad gruppen behöver. Samtidigt så när vi upptäcker svagheter hos en eller flera mängder individer på grupprogrammet så vill vi även kunna fylla upp de svagheterna på ett sätt som påverkar resten av gruppen på ett positivt sätt!

Är det så att man är lite ny och osäker på programmet så är det kanske fullkomligt onödigt att gå in med fullt ös på en testvecka. För vissa kan det till och med vara dåligt att göra det. Ta det hellre lugnt och fint – se till att inte överanstränga dig. Det absolut viktigaste under testveckorna är såklart att man inte ska skada sig (eller andra). Därför är det viktigt att man tar sig en funderare och tänker lite på testveckorna, hur hårt man kanske borde gå in för det och hur viktigt det egentligen är för just Dig!

Självklart är det jättekul med en massa plingande i persklockan, men det viktigaste är ändå att du som medlem känner dig säker i din träning och att plingandet i persklockan finns i framtiden och inte bara i historien!

Många kramar,
Gänget på CrossFit Uppsala.