Myter om CrossFit

Vi går inte gärna ut och äter på en bra restaurang ensamma fast vi älskar bra mat. Trots att maten är lika god både med och utan sällskap, så räcker detta inte till. På samma sätt är det med träning, den måste också fylla ett socialt behov för att bli en långsiktig vana. Men för att få den vanan så måste helt enkelt komma igång. Men det är svårt att veta det man inte vet och därför så fastnar man lätt på någonting man oroar sig för, och som gör att man inte ens kommer iväg för att ta reda på hur man omhändertas.

Så, vi tänkte att vi tar och går igenom ett par av dom myterna om CrossFit som kan vara sådana stoppklossar som hindrar en från att ta steget man egentligen vill ta.

Myt 1 – Jag är inte i tillräckligt bra form för att träna CrossFit

När man hör ordet “crossfit” tänker man kanske automatisk på supertränade elitpersoner som i princip klarar allt på gymmet, men så är det inte alls! Faktum är att alla kan börja med crossfit, gammal som ung, man eller kvinna. På varje pass (ja, du läste rätt – varje pass), så anpassar de ständigt närvarande tränarna på CrossFit Uppsala träningen efter just dina förutsättningar.

Så frågan man ska ställas sig är nog inte så mycket vad andra kan göra, utan vad man själv vill kunna göra. Och oavsett vad det är, och vart du är idag, så tar vi hand om dig. Varje steg på vägen!

Du är trygg hos oss.

Myt 2 – Jag måste kunna alla övningar när jag börjar

Självklart inte! Ingen kan allt när dom börjar sin träning hos oss.

Våra tränare kommer att lära dig rörelserna, så att du kan träna säkert och effektivt och med tiden så kommer du att känna dig hemma med alla de rörelserna som kan kännas så främmande först. Om det är något du verkligen inte kan, eller känner dig trygg med så hjälper vi dig till alternativ så att du kan få lika bra pass som alla andra.

Och du – på CrossFit Uppsala ingår i alla medlemskap en baskurs där vi i mindre grupper går igenom rörelse för rörelse!

Myt 3 – Jag har eller har haft en skada så jag kan inte träna tungt

Tråkigt att du har ont, men som det fungerar här är att vi hjälper dig! Vi har erfaren personal kring rehabilitering och uppstärkande så att olyckan inte bara inte händer igen, utan också att man kan återfå den förmåga man trodde man förlorat.

Vi anpassar övningar så det passar just dig och detta gäller naturligtvis också vid skador. Hos oss har vi dessutom också i varje medlemskap en inkluderad hälsoutvärdering där vi tittar på vad just du eventuellt behöver för extra hjälp för att komma tillbaka till den funktion du saknat så länge.

Myt 4 – Jag måste träna lite mer innan jag börjar

Hur många gånger har vi inte sett en person som knappt vågar säga något i en grupp bara ett par månader senare skrika ut sin glädje och göra en segerdans för att man gjort sin första ”pullup” eller lyft sin kroppsvikt på en skivstång? Sådant skapar en känsla av att inget är omöjligt, inte bara för den som utfört det nyss otänkbara, utan också för alla de som sett detta ske.

Det är det magiska med den här fantastiskt professionella mikro-gymet som är CrossFit Uppsala. Att man blir tagen på allvar. Man får komma som man är. Att man där kan hitta en röst att göra sig hörd med. Som när lite sand under fötterna på vintern kan ge den där friktionen som gör att man kan få fart i någon riktning.

Och är det inte så att man väl fått fart så kan så mycket hända, trots att, kanske just för att, sandkornen i sig är så små?

Myt 5 – Jag gillar inte styrketräning

Vi är inte som andra gym. Nästan ingen som tränar hos oss – och flertalet av de som tränar hos oss fastnar för tiotals år – kanske för livet! – hade hittat det som var roligt i gym innan dom hittade oss.

Vi tror kanske du bara inte har hittat DIN träningsform och DITT gym?

Kom och prova!

Det kostar inget, och kan visa sig ovärderligt när du skriker ut din lycka över den där formen du knappt vågade tro på, och att du nu kan göra de där sakerna du aldrig trodde att du skulle kunna göra!

KLICKA HÄR FÖR ATT PROVA PÅ CROSSFIT UPPSALA