Människans värld är full av rörelser. Vi utför rörelser som stå, sitta, kasta, lyfta, putta, dra, klättra och springa helt naturligt. Vi har gjort detta sedan urminnes tider. De är en del av vår design.

Det är dessa naturliga rörelser som ligger till grund för övningarna som inkluderas i CrossFit-träningspass.

CrossFit är ett styrke och konditionsprogram för att bli ”bra på det mesta” – vi vill bli bara starka eller bara muskulösa lika lite som vi enbart vill bli uthålliga. Vi vill skapa människor som både är starka och uthålliga. Som klarar av att skotta undan tung snö, men samtidigt också är kapabla att springa längre distanser eller cykla en hel dag. Vi tror på en gyllene medelväg mellan specialisering av någon färdighet, och man skulle kunna säga att vi faktiskt specialiserar oss på att inte specialisera oss.

Vägen att träna oss till dessa kompletta atleter, med så lite brister som möjligt, menar vi går via varierade, funktionella rörelser, utförda under relativt hög intensitet. Man tränar i små grupper för att kunna anpassa intensitet och utförande efter varje enskild individ – allt för att träningen ska bli så effektiv som möjligt, och för att kunna hjälpa varje individ att utvecklas just i de områden där man inte kommit lika långt.

Det måste vara slut på träning som inte ger någon effekt!  En central del hos träningen här på CrossFit Uppsala är att vi tar ansvar för att du faktiskt ska förbättra dig – du ska bli starkare, snabbare, uthålligare, piggare, gladare… Kort sagt friskare! För att göra det är vi noga med att utvärdera hur din träning går så vi kan se vad som fungerar och inte fungerar för just dig. Man ska inte bara ”sitta av tiden” för ett bättre samvete, utan man ska faktiskt komma i bättre form, både fysiskt & mentalt. Vi tar det ansvaret för din hälsa – hur många gym gör det?

Och inte nog med att CrossFit är effektiv, tidsbesparande och utvecklande träning – det är roligt också!

Variationen i övningarna och intensiteten de utförs under gör att det aldrig blir tråkigt – de flesta pass är unika och man hittar dom där svagheterna i kroppen som behöver täckas upp för att man ska bli verkligt funktionell. Detta leder i det långa loppet till färre skador samt bättre läkning av eventuella skador man redan har fått under livet.

Vi tränar oss i alla tidsomfång och inom så vitt skilda områden som gymnastik, lyftning av vikter och klassisk konditionsträning. Allt detta blandas runt så att vi aldrig ska kunna anpassa oss, utan ständigt fortsätta att utveckla oss i de områden vi inte är lika bra på ännu. Rutin är något vi anstränger oss till det yttersta för att undvika.

Att träningen utförs i små grupper gör att effekten av denna blir så mycket högre. Att ha utbildade tränare som övervakar att varje rörelse utförs korrekt, som peppar som och skapar pass anpassade för vad just du och din grupp behöver är ovärderligt för att få effekt av träningen. Investera i den lyxen – din kropp kommer att tacka dig!

Sett ur den aspekten är det inte dyrare att träna i mindre grupper, eller en och en med en tränare, utan nästan nödvändigt. Prova och se skillnaden!