För att täcka in behov som går utöver gruppträningarna, men för dom som inte vill hoppa på ett helt individuellt träningsprogram så har vi fokusgrupper.

Vi på CrossFit Uppsala är kanske de mest erfarna i Europa på individualiserade träningsprogram av den här typen. Nu kan du också dra nytta av vår långa erfarenhet med såväl CrossFit-games atleter som svenska mästare i olika idrotter.

Dessa fokusgrupper är inriktade mot mer specifika mål, och sammansatta av tränande som delar dessa mål. Man kan se dom som ett ”semi-individuella program”, där det tas hänsyn till vad just DU behöver jobba extra mycket på.

Vi riktar oss här alltså till dig som vill lite ”längre” än gruppträningarna – kanske vill du lära dig handstående armhävningar, eller muscle-ups. Eller ha mer squat snatches i ditt träningsprogram. Eller helt enkelt bara har ett annat fokus än det som satsas på under de vanliga gruppträningarna (konditionsidrott? Rehabilitering?). Den största gruppen är dock inriktad mot de lite svårare övningarna inom CrossFit.

Upplägget är så att vi – precis som för de som får individuella program av oss – gör ett träningsprogram fast förankrad i progression och periodisering anpassat för just ER. Vi samlar in data om er prestation och använder den informationen till att bygga ett specialiserat program för att föra er framåt. Eftersom ni är flera som går ihop är det också billigare än ett individuellt program, och många tycker att möjligheten att träna tillsammans med andra är mycket värt. Här får man alltså lite av båda. Som att ha kakan och samtidigt äta upp den!

Programmet blir upplagt i olika perioder (uppbyggnad, intensifiering och ”peak”) syftande till att få er att prestera så bra som möjligt på de tester vi försöker avsluta varje period med (detta kan vara CrossFit Open, Optathlon, Lidingöloppet eller vad som helst som gruppen enas om är ett bra delmål). Under vägens gång har vi såklart återkommande tester för att se att vi är på väg åt rätt håll, och den som är ansvarig för programmeringen övervakar utvecklingen samt ger feedback till gruppen. Ni har också tillgång till ett slutet diskussionforum där ni både kan bolla frågor och bestämma träningstider med de andra deltagarna.

Olika träningsprogram på internet i all ära, men dom har inte möjlighet att ta dina resultat i beaktande eftersom du blir en så liten del i gruppen (om dom ens analyserar resultaten från sina deltagare). Här byggs programmet runt dig och andra i din situation – det ger helt enkelt snabbare och säkrare resultat. Och eftersom att ni är flera som delar på programmet så blir det mycket billigare än ett normalt individuellt program!