Så var det dags för en ny träningsperiod! Den här omgången kommer att se lite annorlunda ut än de föregående. Framför allt så kommer vi att avsluta hela cykeln med CrossFit Uppsala Summer Challenge!

Lördagen den 31:a maj kommer denna heldag att äga rum, så boka in datumet i era kalendrar redan nu. Tre pass kommer gå av stapeln och kommer bestå av övningar som alla redan nu har provat och behärskar.

Vi uppmuntrar alla våra medlemmar att ta denna chans till att utmana sig själva, mäta sina krafter mot våra tränare och mot varandra, umgås, chestbumpa, highfiva och svettas ihop. Personen med det bästa snittet över dessa tre pass kommer självklart att krönas till ”CrossFit Uppsalas mest vältränade 2014”! 🙂

Mer information om hur man anmäler sig och kring andra saker som rör detta event kommer senare.

Den nya cykeln kommer att se ut på följande sätt, vilket också finns täckt under Grovplaneringen!

Måndag till söndag varje vecka och vilken av respektive dag av nedanstående 8 dagars-cykel som gäller, som i stora drag ser ut så här:
Dag 1 – Marklyft i olika varianter + posterior chain + progression klassiskt CrossFit pass (Jackie)
Dag 2 – Metcon över längre tid. Ca 40-45 minuter av intervaller med olika övningar och möjligheter med individualisering (NYTT!)
Dag 3 – Tyngdlyftningsteknik + metcon @ Z1.
Dag 4 – Uppsamlingsdag
Dag 5 – Benböj i olika varianter + assistans – överkropp
Dag 6 – Metcon – baksida/drag överkropp + metcon @ Z1
Dag 7 – Press överkropp + plankor och stabilitet axlar + Utomhus-lek
Dag 8 – Uppsamlingsdag

Framförallt dag 2 är viktigt för dig som medlem att tänka på. Dag 2 är ett nytt försök där man som medlem själv har möjlighet att anpassa vikten på övningar till den belastningen som du behöver. Det kommer att finnas rekommendationer och exempel på vilka övningar man kan belasta högre där man får välja de som passar vad du behöver bäst. Exempelvis kan man lägga en hel del vikt på övningar som man har märkt eller fått höra under en hälsoutvärdering att man behöver jobba mer på. T.ex. om det är utfallssteg så kan man se till att de blir riktigt utmanande rent viktmässigt – man behöver alltså inte se till att hålla vikten lätt bara för att det är en ”metcon” den här dagen! Se även till att ta med er kläder för att träna utomhus då sommaren (nästan) är här!

Den här cykeln kommer att innehålla mindre klassisk styrketräning och därför är det extra viktigt att du som medlem ser till att inte slarva med tekniken under de träningspass som har ett lite högre tempo.