Tanken är att jag ska fortsätta träningsblogga på http://crossfitbear.blogspot.se/ där allting startade en gång…eller ja, på girya.se startade det men den är nerlagd nu!

Här var senaste träningsinlägget på den här sidan: https://www.crossfituppsala.se/2012/09/25/5-k-rodd-aka-man-far-trasmak-nar-man-forsoker-ta-i/ och det var alldeles innan vi drog iväg till Scottsdale, Arizona, för att vidareutbilda oss hos OPT.

Det kom liksom ivägen för bloggandet, utvecklingen på CrossFit Uppsala har varit exponentiell med tillhörande merjobb, men jag har noterar alla resultaten så de kommer snart i efter hand på blogspot:en! 🙂

Fick en spark i röven av Monster-Jocke, som (i vår krets) troligen är den enda som varit konsekvent (om än sporadiskt) med träningsbloggandet de senaste 5 åren, så jag tar och försöker sammanfatta i några filmer:

Sept 2012. Misslyckat försök på 3 reps. Något hade blivit helt off i bakböjet från senaste träningsperioden under sommaren. Visste inte riktigt vad det berodde på, men avfärdade det som ren ovana. Nu har jag förstått att det berodde på ett överdrivet fokus på frontböj som accentuerade en obalans i höften jag haft hela livet. Det är något som jag i princip återhämtat mig från nu när jag för ett par månader sedan lyckades få hjälp med detta.

Sept 2012. Instabil över huvudet även om press är ganska hög.

Sept 2012. Oavsett om böj och press känns lite off så kan jag slänga runt power cleans som vanligt (skulle säkert dragit 220 i mark redan här).

Okt 2012. Grymt rolig dag med pers i C&J (110), tresteg (8.6 m har jag för mig), rowrepeats (1:32+1:31) och sedan fullständigt krossad på 3 k löpning med krampande quads (som de flesta på den här tävlingen)

Okt 2012. Fortfarande dåligt böj, se ovan, en maxtung på 142.5 kg, 5 kg från dåvarande frontböj.

Okt 2012. Börjar bli starkare OH, fortfarande dålig på ryck (kommer aldrig bli ”bra”)

Nov 2012. Fortsätter löna sig med OH-fokus, ökade på split jerken.

Dec 2012. Höstterminens nästa tävling. Sjukt rolig dag på klubben, inledde med ett styrkeryck på kroppsvikten, 82.5 kg!

Jan 2013. Började casha in pers efter att jag fått stabilare skuldror.

Jan 2013. 30 mus på tid.

Jan 2013. Bästa back levern hittills, skulle säkert dragit 220 kg i mark den här dagen också.

Feb 2013. Testar sumomarklyft för första gången, en lätt på 200 kg, men var vuxen den här dagen och skippade pershetsen.

Mars 2013. ”Metcon”, första på länge och som ett test att se om jag kan latja lite mer utan att få ont, som jag faktiskt fick av både oktober och december utmaningen. Roligt att jag inte är så långt efter Martin också. Mission accomplished!

Mars 2013. Laborerar med boxböj, känns bättre på lägre vikter.

Mars 2013. Maxstyrka OH verkar vara ok, men jag är för långsam och har problem att låsa ut = måste öva mer på snabbare övningar

Mars 2013. Böj på brandkårn, jobbade upp till dagens tyngsta, tror det här ger guld på RIM-medaljerna, och grabbarna tjabbar i Smith-maskinen så klart 😉

April 2013. Tänkte göra en 3a på 130 men fegade ur. Just nu är jag mest bara ovan med böjen, det känns bra, så därför drar jag igång en modifierad rysk böjcykel i syftet att bli van vid tungt på ryggen igen och se vad mitt nuvarande max är, inte att öka mot mitt gamla som är 160…en gång för längesen 😉

April 2013. Under crossfit-opens sista vecka drog jag 3×190 och 1×220 kg i mark. Kändes riktigt bra, men var sänkt en vecka efter det. Open gick fö helt ok och jag kunde leka av mig utan att få ont någonstans, så där fick jag några vuxenpoäng extra.

April 2013. För att avrunda open så drog jag hem och bytte däck i vinterovädret och ägnade mig åt min favoritsyssla i ungefär en timme. Funderar över framtida träningsperiod, troligen mycket böj, löpning och rullbandstestande i kombination med tyngdlyftning och teknikövningspass.