CIMG2141Började pilla med cykeln i kvällssolen och lyckades laga hastighetsmojängen. ”Yes!” tänkte jag. Skönt. Sedan insåg jag att det enda jag hade behövt göra för att göra för att få den att fungera var att vända på hjulet så att ”pluppen” kom närmare ”mojängen”. Nåja, nu vet jag iaf hur den där prylen är ihopsatt och så blev jag sugen att ta en kvällstur.

På väg in till stan mötte jag en sjöman som behövde låna en cykelpump: ”My name is Fernando. I have been to many country”. Givetvis stannade jag och hjälpte honom och passade på att tipsa om ställen att cykla till. ”Bönan, Engesberg, Strömsbro, Gävle” rablade jag och Fernando cyklade ut i skogen med sina 80-talsshorts.

Inne i stan hjälpte jag Emma med lite körteori vilket även visade sig vara bra repetition för mig. En standardfråga är när det är vanligast med vilt ute på vägarna. En kunskap som är viktig även för en cyklist visade det sig. På väg ut i skymningen galopperade en grävling  över körbanan bredvid mig och jag försökte att inte tänka på hur hårt jag hade vurpat om jag prickat den i 40 km/h.

Eftersom jag cyklade ut på Norrlandet tidigare idag så blev det drygt 2.5 mils cykling idag. Skönt att vara igång med trampandet igen.