Uppsamlingsdag 1

Gör någon av de styrkedelar ni missat de senaste 3 dagarna, titta tillbaka under Dagens pass!

Kom ihåg att läsa hur vi tänker kring vilket pass man bör fokusera på under ”Förklaring av programmet” samt att läsa uppsamlingsdagarnas inlägg. Avslutningsvis så gör ni följande konditionsintervaller. Vi rekommenderar varmt löpning MEN om ni har problem med knän, hälsenor eller liknande så gör rodd eller airdyne!

3 set av
6 min 50-70-90% aerobt, öka varannan minut
vila 2 min
[börja på 50% (något över prattempo), för att sedan öka till 70% efter 2 min (flåsigt men inte jättejobbigt) och till sist öka till 90% (ansträngande men fortfarande aerobt, ingen mjölksyra!]

Skärmavbild 2013-07-03 kl. 20.27.26

 

OBS: tänk på att man behöver trappa upp tålighet för löpningen, så om ni har sprungit i ett pass under tidigare dagar så är det en god idé att avstå löpning här. Vissa av er är väldigt vana att springa och tål den ökade volymen under sommarhalvåret, så ni får bestämma själva (!) dessa dagar, men  tänk på variationen. Oavsett så ska alla komma ihåg att värma upp vaderna & fotlederna, extra viktigt om ni sett sidskillnader vid hälsoutvärderingen!

Dessa intervaller läggs upp under uppsamlingsdagarna om inträffar var fjärde dag och finns med i ”Grovplanering” under ”Dagens pass” här ovan (ej uppdaterat i skrivande stund). Har ni tränat de senaste 3 dagarna så är ni välkomna att boka pass på Uppsamlingsdagen som vanligt så klart, men då rekommenderar vi att ni ser det som en teknikdag med betydligt lägre volym och lätta lyft, rådfråga er tränare om hur ni ska lägga upp det!

Vill ni göra något annat flåsigt än aeroba intervaller och bita i något lite tuffare, så rekommenderar vi den metcon som vi kommer ha på dag 2 i 3 dagarsperioden, men prioritera A och B-delarna på passen! Rådfråga även här er tränare och kom ihåg vad vi diskuterat på hälsoutvärderingarna (kanske bör ni undvika mjölksyra helt och hållet tex) och tveka inte att fråga här på hemsidan under ”Kommentarer”! :)