Precis så kändes det under nästan hela tävlingsdagen av Fit as Bleep CrossFit ChallengeCrossFit The Royal Danish Life Guards norr om Köpenhamn. Men jag ska väl börja i rätt ände av berättelsen. Till att börja med så har Danne, Chris, David, Joel, Jenny, Sarah, Johan & Johan och Richard skrivit om helgen. Givetvis även Martin och Simon från CF Uppsala, men här kommer ett till inlägg!

Gatloppet!

Till att börja med (igen) så var det hur grymt som helst att vara en del av CrossFit Uppsala gänget där nere och i den bredare cirkeln även OPT-gänget. Min domare på Event 4, mumlade ”Do you follow OPT?”. ”Yes.” tyckte jag. Han ba ”Make James proud.” Martin meddelade senare att han heter Greg Soneff och har tränat med OPT ett bra tag. ”I think I saw an old Dawg Soneff in there as well?” tyckte OPT när han postade min film på bloggen. Hur som helst en trevligt gemenskap!

Att vara där nere bland hela bloggosfären, massor av danskar och en skitsnygg italiensk klick var mycket inspirerande. Jon som nu bor i Skåne och Rickard från CrossFit Nordic tävlade inte, men gled runt och peppade och pratade om tryck och TRYCK. För att inte tala om the head judge Mads Jacobsen, bra jobbat! Massor av bekanta ansikten från crossfit-världen men även andra otippade bekantskaper dök upp. Tex gamla klasskompis Niklas från Gävle, som nu är brandman i Malmö, och Cissi som gick nån termin över mig på sjukgymnastprogrammet för några år sedan och som nu bor i Kalmar och tränar med CrossFit Kalmar!

En helt tokigt vältränad Annie, som fick problem i finalen eftersom poängen nollställdes efter varje event.

Dagen innan tävlingen lullade vi runt och åt, åt lite mer, skaffade mat för morgondagen, stretchade och åt ännu mer. Lite mer kolhydrater än vanligt, testade lite på Oppes ordination. På dagen D kändes det lugnt och färden till tävlingen lugnare med en kopp kaffe i handen MEN det regnade. Oh well, som om man gnäller när det är taskigt väder på renodlade utomhussporter…vänta det gör man ju, men vi bestämde oss för att inte låta det röra oss i ryggen. Överhuvudtaget så var vårt fokus VÅR prestation och att göra ALLT så bra som möjligt, fina repetitioner, inte stressa men inte söla, tänk på maten, drick vatten, värm upp, stretcha, fokus, ge allt och ha ROLIGT! Vi var väldigt avslappnade i vårt gäng, för att sedan tända till innan tävling och sedan komma ner på jorden och blicka framåt. Det här var EN av dagens vinster för mig, eftersom jag i andra tävlingssammanhang har svårt för att koppla av och när jag gjort det, så har jag kopplat av för mycket.

En av de ganska gå bilder jag tog, eller vänta, det var ju Rickard som tog den här! 🙂

Tävlingen gynnade biffar som även kunde lite skills (se Event 1) men det var väldigt roligt och inte överdrivet belastande volymmässigt. Jag måste säga att jag nu i efterhand förstår mer hur de tänkte för att göra det roligt och spännande för publiken (därför nollställda poäng efter event 2-4) och vara tillmötesgående mot sina sponsorer (därför användandet av massor av tunga grejer). Hur som helst väldigt grymt arrangerat och det är sannerligen så att om man har synpunkter på smågrejer så gäller devisen: gör det bättre själv! 🙂

CF Total 2 – vändning, overhead squat, bänk.

Mina resultat:

EVENT 1 – SKILLS (2 min tidsgräns på varje)
Repklättring 6 m – lätt, men vissa tokar drog sig upp med bara armarna som om de hade 10 sek på sig
Squat Snatch 70 kg – 2 st PS och sedan en till och ett pers i banken på 1 min! 🙂
HSPU 10 reps –  Skulle låsa ut extra mkt i toppen och det var jag lite nojig inför. Safeade på 3-3-2-2 reps
Double unders, 30 unbroken reps – Två snabbmissar och sedan en lyckad på typ 37 reps, ville vara säker 😉
Pistoler 10/10 reps – Växlade ben och lyckat innebar pers! Mkt fokuserad, tror domaren garvade lite åt mig 🙂
Rodd 500 m under 1:35 min – Rodde lugnt in på 1:32, några djupa andetag och påt igen…
Muscle ups 7 reps – lätt på 4-3 reps

Mycket glad att jag klarade alla. Ryck, HSPU och hopprep är grejer som kan ställa till det för mig (historiskt) men det är nog dags att revidera den sanningen. Pistolerna var helt klart största skrällen, men lite seg i benen blev jag, så jag sparade krutet på rodden. Helfräsch efter den den är och vidare till nästa!

EVENT 2
AMRAP 7 min – räkna reps ej löpning
5/5 32 kg KB-Ryck
60 m Sandbag run
10 Burpees 
60 m Sandbag run
Resultat:
70 reps

La mig på en bra nivå, mentalt och fysiskt, ingen stress och så tänkte jag på hur jag ställde ner grejer för att undvika lera. På sista vändan sprintade jag och sprang 60 m sandsäck i onödan eftersom tiden precis var slut. Kände mig riktigt fräsch ganska omgående efteråt och hela den här ”jag kunde gjort lite mer-grejen” ploppade upp, men det räckte för att ta sig vidare. Skoj!

EVENT 3
Under 9 min med max 3 försök på varje övning gör 1RM på

Overhead Squat: 80 – 90 kg, pb!
Bänk: 100 – 105 kg
Frivändning:  110 kg – 120, fx2
Totalt: 305 kg

Hade bestämt mig innan att bara göra 2 försök om jag inte missade på allt utom frivändning. På OHS var det rätt tänkt, men på bänk var 105 så pass lätt att jag borde testat en ökning. Oh well, istället för att bänka 110 så tog jag det hur som lätt i vändning. Hade bestämt mig innan att jag hellre tog 120 i vändning än att taktiköka för att ta sig vidare, alla monster skulle ändå bara bänka sig förbi mig. Så jävligt taggad lastade jag på 120 och WOOOOOPS så kastar jag iväg stången när jag tappar greppet. Helt övertygad om att stången var tjockare än en eleiko (vilket jag NU inte är lika övertygad om, hehe) så surnade jag, dammade händerna rejält och gav mig på den igen nästan omgående. Tooookigt nära!  Det visade sig att jag hade över en minut kvar och givetvis borde jag vilat mer, istället blev jag förvirrad och försökte bestämma mig om jag skulle rigga om till bänk eller OHS men lyckades inte. Trodde inte jag hade en chans att ta mig vidare, men det visade sig att ett par starkingar underskattat OHS och därför missat det helt. Vidare till EVENT 4! Sjukt roligt, att nå fjärde eventet var ett önskemål! Ölen hade ju hägrat, men det var bara att ladda om och köra!

EVENT 4 – Barbell Gauntlet
Genomför squat clean (el PC+FS), overhead anyhow, backsquat, overhead anyhow, klar! Börja på 60 kg, 5 kg ökning till 105 kg
Resultat:
95 kg!

Jami skojade till det i början, och jag med tydligen, men efter 70-stången började även han fokusera lite 😉

Det här var helt sjukt! Ett gatlopp med stänger som låg sjukt nära varandra och publiken tätt inpå. Trots att Jami spexade loss i början så höll jag fokus och tänkte på Martins mantra: ”Ingen squat clean. Ingen bärs. Ingen split jerk. Ingen bärs. Du får efterpressa på 105 kg!” Jag tänkte knappt på publiken utan bara på den stång som stod framför mig, min domares instruktioner och en hel del peppande från höger och vänster. Önskemålet var att orka med 90 kg men det blev ytterligare en stång, vände upp 100 och missade stöten (det hade varit tangerat pers). Testade att vända igen men fastande i botten. Kände mig rätt tom efter, men efter att man suttit och tittat på resten så sjönk hela upplevelsen in. Helt fantastiskt!

Anders klarade alla stänger i gatloppet och kom femma i finalen efter en otrolig spurt mot besten Robert!

För att ta mig vidare så hade jag behövt ta alla stänger och persat i C&J med 5 kg, men Björnen var trött och hade gett sitt, så nu var det bara att luta sig tillbaka och njuta av spektaklet. När allt var klart så drog vi ut i Köpenhamn och åt så pass mycket mat att det fortfarande fanns plats för några öl. Sedan var det bara att knyta sig och ta sig hem dagen efter. Allt gick smidigt, inga förseningar, konstigt! Väl hemma så har jag varit mycket trött och haft mycket att tänka tillbaka på. Finalen var förövrigt härligt förvirrande som det mesta i tävlingen, the perfect storm, och sammanfattas bäst i den här filmen som även visar vårt härliga Uppsala-crew! 🙂

Imorrn är det slut på vilan. Lite trött i fortfarande men jag hoppas på ett skönt ”kom igång-pass”…snälla! Nåja, det får OPT bestämma. Har ni förresten sett CF Sälens nya tischor? Check it out! För att inte tala om CrossFit Nordics nya asgrymma t-shirts med mycket TRYCKsvärta i sig? ASGRYMHET! 🙂