Idag stog det styrka på passet. Marklyft och Benböjj mer konkret.

  • A: 5 – 3 – 2 – 1 av Marklyft
  • B: 5 – 3 – 2 – 1 av Benböjj

Många många många PR och tangeringar av PR idag. Vissa känner sig kanske obekväma med benböjj – det är svårt att komma ner i rätt djup ibland och det är en komplicerad övning. Att tänka på att gå ner i rätt djup är en väldigt bra start. Man kan börja med att testa lite hemma och gå ner så djupt man kan för att se själv – Hur hög är min höft jämfört med mina knän? Målet är att höften ska komma ner under knäna. Det är inte det lättaste och det tar ett bra tag innan man kan komma till det djupet. Stretching i detta fallet kanske är svårt men jag har tidigare länkat upp några filmer till bra dynamiska stretching-övningar. Ta 5 minuter på en kväll då och då och kör igenom de övningarna – det hjälper!

Jag måste tillägga att jag är grymt imponerade av alla! Om det är så att man inte kommer upp på så tunga vikter som man tror man kan köra på så är det ingen fara – teknikträning skall man inte underskatta! I många fall är det till och med så att man får mer framgång genom att teknikträna än att köra muskulärt tungt. Prio 1 är att få rätt teknik. Alla hos oss är intresserade av att förbättra sin teknik och det är få unnat.

Anyhow! Skitbra jobbat allihopa! Jag tycker att alla gjorde stora framgångar även om inte alla lyfte nya eller jättetunga vikter! Varmt välkommet till nya Anna också! (Hur många Anna har vi nu…?)

IMG_0449