Nä alltså, så är det ju inte, MEN när det gäller att göra grejer med en skyddsmask så är vikten att inte stressa andning OERHÖRT viktig. Nästa vecka ska jag på tester i hos Södertörns brandförsvar, där jag bland annat ska göra en insatsbana med full utrustning, så därför övade jag på det här med att slita på i larmställ och skyddsmask idag.

I larmställ med full utrustning och skyddsmask:
Spring 100 m, 15 burpees , Spring 100 m, 15 burpees, Spring 100 m
50 benböj
Spring 100 m, 15 burpees, Spring 100 m, 15 burpees, Spring 100 m
Tid: ca 10 min
Vila ca 5 min
Utan utrustning och skyddsmask:
Släpa kompis (ca 100 kg Icebear), 4×10 meter
Tid: ca 2 min

Hjärntvätta tidigt!

Borde så klart filmat dagens bravader, men det får bli nästa gång. Jag tar istället tillfället att tipsa för hur ni ska hjärntvätta era ungar i tidig ålder.

Inspirerat av Canadian Crippler som jag inte fick till innan påsk. Hade tänkt släpa någonting men var så jäkla trött efter dagens håltagning (klättra uppe på tak och såga hål med motorkap) så jag orkade inte hämta en docka eller slangkorgar, att genomföra något överhuvudtaget var en vinst i sig. Första delen utfördes som planerat, tungt för andningen, så fort skyddsmasken åkte av så blev jag pigg. Det var precis detta jag ville träna på. Kontrollera andningen är A och O när det gäller att göra fysiskt krävande grejer i skyddsmask, nästan lika viktigt som under simning. Lite besviken över att jag inte fick till något släpmoment…då fick jag syn på Icebear och jag såg en chans att rätta till misstaget. Han ställde gladeligen upp som offer! Det första vändorna gjordes obrutna, den sista var kämpig, och jag fick släpa Icebear i jackan sista 5 m (”Jaha, då är det du som tvättar mitt larmställ då?”), innan dess lyfte jag så pass att endast hälarna släpade i marken. Detta var också nyttigt för mig att tänka på, på tredje vändan funderade jag på att vila mitt i, men körde på och tog slut. I ett skarpt läge skulle jag så klart pausat, då gäller det att hushålla med energin. Med träning ska man så klart ge full effort. Kommer ofta att tänka på mottot ”Train hard, fight easy”, så sant, så sant.