KULTURNATTEN!

Idag har vi inte bokningsbara pass annat än intropass med anledning av Kulturnatten i Uppsala, läs mer HÄR! Vi har bokningsbara pass mellan kl 10-16 där alla är välkomna, även medlemmar om man vill, dagen kommer avslutas med en grillning ungefär mellan 16-18 innan vi går vidare! Välkomna och få hit era nära och kära att testa på! 🙂

Uppsamlingsdag 3

Öppet gym hela dagen, kom in och gör något eller några av de styrkedelar ni missat de senaste 3 dagarna om ni inte vill gå på intropassen! Rekommenderad tyngdlyftningdträning är följande:

A. Power Clean (om vikt + rörlighet tillåter, squat clean) + 2x push jerk. 6-8 set

Kom ihåg att läsa hur vi tänker kring vilket pass man bör fokusera på under ”Förklaring av programmet” samt att läsa uppsamlingsdagarnas inlägg. Vid sidan av det huvudlyft ni ska fokusera på för dagen så rekommenderar vi att ni lägger tid på de assistanslyft och tilläggsövningar ni missat och även någon eller alla av följande intervaller på en roddmaskin, airdyne eller så springer ni:

7 varv av:
2 minuter @ 90% aerobt.
Vila 2 minuter.

[har ni något att jämföra med är det så klart enklare att hitta 90%, men det ska vara ett ganska utmanande tempo som ni ändå kan hålla]

Inspirerande! Bygg vidare på era övriga hobbies när ni tränar hos CrossFit Uppsala, träningen vi gör i gymmet ska märkas även utanför gymmet och är något som kommer gå hand i hand för lång tid framöver. Vi tror inte på ”antingen eller”, det är mycket viktigt med strukturell balans likväl som att leka och ha skoj, men det kommer alltid vara så att träningen hos oss kommer komplettera övrig träning på ett bra sätt om målet är att må bra och få en stark och uthållig kropp och knopp! 🙂

Carro Fryklund från CrossFit Kalmar har gjort grymt bra ifrån sig på CrossFit Games tack vare hårt och smart arbete genom åren, MEN även för att hon har en bra gymnstikgrund att stå på. Det krävs långvarigt arbete och hög träningsålder (hur länge man har tränat på hög nivå) för att kunna prestera som hon gör!

OBS: tänk på att man behöver trappa upp tålighet för löpningen, så om ni har sprungit i ett pass under tidigare dagar så är det en god idé att avstå löpning här. Vissa av er är väldigt vana att springa och tål den ökade volymen under sommarhalvåret, så ni får bestämma själva (!) dessa dagar, men  tänk på variationen. Oavsett så ska alla komma ihåg att värma upp vaderna & fotlederna, extra viktigt om ni sett sidskillnader vid hälsoutvärderingen!

Dessa intervaller läggs upp under uppsamlingsdagarna om inträffar var fjärde dag och finns med i ”Grovplanering” under ”Dagens pass” här ovan. Har ni tränat de senaste 3 dagarna så är ni välkomna att boka pass på Uppsamlingsdagen som vanligt så klart, men då rekommenderar vi att ni ser det som en teknikdag med betydligt lägre volym och lätta lyft, rådfråga er tränare om hur ni ska lägga upp det!

Vill ni göra något annat flåsigt än aeroba intervaller och bita i något lite tuffare, så rekommenderar vi den kortare metcon som vi kommer ha på dag 2 i 3 dagarsperioden, men prioritera A och B-delarna på passen! Rådfråga även här er tränare och kom ihåg vad vi diskuterat på hälsoutvärderingarna (kanske bör ni undvika mjölksyra helt och hållet tex) och tveka inte att fråga här på hemsidan under ”Kommentarer”! :)