Uppsamlingsdag!

Gör den A-del ni missat de senaste 3 dagarna, titta tillbaka under Dagens pass, men fokus på tyngdlyftning som vanligt på lördagar!

Första halvan av passet fokuserar vi på tyngdlyftning och gårdagens komplex. Gjorde ni komplexet igår så fokusera på färre reps.  Avslutningsvis så rekommenderar vi antingen att ni lägger tid på något tyngre lyft ni missat dagarna innan och / eller att ni gör de assistanslyft (B-delarna). Har ni inte missat något eller bara ser fram emot intervaller så är det bara att gå vidare till dessa som idag är:

4 set av
3 min @ 80%
3 min @ lugnt tempo, aktiv vila
[ni kan växla in en ny person och ha aktiv vila vid sidan om om det är fler på tur!]

Vi kommer som sagt fortsätta med monostrukturella intervaller framöver, dessa intervaller läggs upp under uppsamlingsdagarna om inträffar var fjärde dag och finns med i Grovplanering under Dagens pass här ovan. Har ni tränat de senaste 3 dagarna så är ni välkomna att boka pass som vanligt så klart, men då rekommenderar vi lätta lyft och dagens intervaller. Vill ni göra något annat flåsigt så rekommenderar vi den kortare metcon som vi kommer ha på dag 2 i 3 dagarsperioden, men prioritera A och B-delarna på passen! Rådfråga er tränare och tveka inte att fråga här på hemsidan!

Generellt upplägg av lyft enligt rullande schema, en förenkling!

Dag 1 – Benböj + pull ups
Dag 2 – Pressar + marklyft
Dag 3 – Tyngdlyftning
Dag 4 – Uppsamlingsdag

Tips för upplägg på uppsamlingsdagarna!

1. Någon som tränar 1-3 ggr en vecka bör fokusera på benböjen på uppsamlingsdagarna!

Ex: Du har tänkt träna 3 gånger en vecka med vila mellan varje dag (tis-fre-sön) och tränade på benböjspasset en tisdag. På uppsamlingsdagen på fredag tränar du igen och då rekommenderar vi alltså även här benböj, antingen de som varit eller de som kommer nästa dag. På söndag tränar du veckans sista pass och kör då pressar enligt schema.

2. Någon som tränar 3 pass i rad en vecka, där mittendagen är en uppsamlingsdag, bör tänka på vilket lyft som kommer dagens efter uppsamlingsdagen!

Ex: Du tränade dagen innan uppsamlingsdagen, tyngdlyftning, och benen känns fräscha. Du tänkte träna även dagen efter då det är benböj, dag 1 av 3. Då har du 2 alternativ: 1. Gör benböj på uppsamlingsdagen och när du kommer in dagen efter så gör du utfallsteg med lättare vikt istället för benböj. 2. Gör Pressarna från dagarna innan och gör benböj på nästa dag.” ”Uppsamlingsdag