Löpning, 5 junk miles (ca 8 km)
Tid: ca 43 min

Jag brukar ju prata mig varm om effektiv träning och så vidare, men idag blev det några riktiga löpar-junk miles!

Drog ut med min polare Kalle (som jag nämnt förr, bla här & här). Jag brukar skoja med honom och hans Beach 2009-träning, men det visade sig att en gammal fotbollsspelare som börjat disco-gymma är en bättre löpare än mig. Jag kände mig som en sån där internet-krigare som snackar om hur kampsportarna ”borde” göra i ringen, men som i realiteten inte kan göra ett dyft. Det var bara att garva och lunka vidare.

Idag tänkte jag verkligen på att försöka efterlikna Pose-running och att aldrig slänga fram benet framför kroppen och landa på hälen. Som väntat lite jobbigt för fot och vader och oväntat jobbigt för framsidan av låren. Nåja, allt som allt ok. Det bästa var väl att Pose-teknik passade utmärkt för långsam junk miles-stil!

Vi avslutade med att springa till LTK för att titta på en styrkelyftstävling eftersom min kursare Kristian var där och tävlade. Han hade precis tagit 200 kg i back squat (han väger 84 kg), detta med ”lindor och allt”, men det är ju starkt hur som. Fick bita mig i tungan när megabiffar snubblade runt i lyftartröjor och frustade. Nog för att jag tycker det är löjligt, men att gå och flabba på deras tävling är respektlöst. Så vi drog vidare. Fattar fortfarande inte grejen, de är ju starka ändå, skippa tajtsen!