Uppsamlingsdag!

Gör den A-del ni missat de senaste 3 dagarna, titta tillbaka under Dagens pass!

Avslutningsvis så rekommenderar vi att ni gör de assistanslyft (B-delarna) som hörde huvudlyftet till och dagens intervaller, som idag är:

2 set av av
5 min rodd / airdyne @ 80%
vila 5 min

Som sagt så har information och önskemål samlats in och programmaskinen har gått för högvarv! Vi fortsätter att utveckla träningsprogrammet som är gjort just för er på CrossFit Uppsala! Ta er tid och läs igenom Förklaring av programmet, Grovplanering och nedanstående och tveka inte att ställa frågor, gärna här så att alla ser vad som redan frågats! 🙂

Vi kommer fortsätta med monostrukturella intervaller även den närmaste tiden som är designat så att ni kan göra det tillsammans med eller vid sidan av vårt ordinarie program, helt ok att göra färre set om ni är trötta för dagen eller om ni gick ut för hårt och försök ta mer er en lärdom till nästa gång! Dessa intervaller läggs upp under uppsamlingsdagarna om inträffar var fjärde dag och finns med i Grovplanering under Dagens pass här ovan.

Har ni tränat de senaste 3 dagarna så är ni välkomna att boka pass som vanligt så klart, men då rekommenderar vi lätta lyft och dagens intervaller. Vill ni göra något annat flåsigt så rekommenderar vi den kortare metcon som vi kommer ha på dag 2 i 3 dagarsperioden, just idag 50 burpees på tid, men prioritera A och B-delarna på passen! Rådfråga er tränare och tveka inte att fråga här på hemsidan!

Generellt upplägg av lyft enligt rullande schema, en förenkling!

Dag 1 – Benböj + pull ups
Dag 2 – Pressar + marklyft
Dag 3 – Tyngdlyftning
Dag 4 – Uppsamlingsdag

Tips för upplägg på uppsamlingsdagarna!

1. Någon som tränar 1-3 ggr en vecka bör fokusera på benböjen på uppsamlingsdagarna!

Ex: Du har tänkt träna 3 gånger en vecka med vila mellan varje dag (tis-fre-sön) och tränade på benböjspasset en tisdag. På uppsamlingsdagen på fredag tränar du igen och då rekommenderar vi alltså även här benböj, antingen de som varit eller de som kommer nästa dag. På söndag tränar du veckans sista pass och kör då pressar enligt schema.

2. Någon som tränar 3 pass i rad en vecka, där mittendagen är en uppsamlingsdag, bör tänka på vilket lyft som kommer dagens efter uppsamlingsdagen!

Ex: Du tränade dagen innan uppsamlingsdagen, tyngdlyftning, och benen känns fräscha. Du tänkte träna även dagen efter då det är benböj, dag 1 av 3. Då har du 2 alternativ: 1. Gör benböj på uppsamlingsdagen och när du kommer in dagen efter så gör du utfallsteg med lättare vikt istället för benböj. 2. Gör Pressarna från dagarna innan och gör benböj på nästa dag.