Three rounds, 21-15- and 9 reps, for time of:

40 kg Thruster (11-10, 8-7. 5-4)
Pull-ups (21, 8-7, 6-3)

Tid: 4.32 min, PR!

Det är konstigt vad ”Fran” gör mot mig både mentalt och fysiskt. Hade bestämt mig att jag skulle köra den och under dagen smög sig nervositeten på. Försökte att tänka på något annat och att jag kanske skulle köra rodd istället, det har ju gått bra. Så blev det inte. Drog ut på tiden, gjorde lätta uppvärmningsövningar och eye-ball:ade stången i säkert en kvart. Tänkte till slut ”Skit samma, försöker med PR och går det inte kan jag skylla på att jag slöat och krökat sen i fredags.” Sagt och gjort.

När jag väl körde igång så kändes alla thrusters riktigt tunga och det brann i vaderna innan första 21 var över. I slutet av andra ronden thrusters började jag fundera på att ge upp att slå PR, men jag slog bort tanken och drog på. Inför tredje var tiden 3:10 min och då kändes det bättre.

Det var nog smart att bryta på samma sätt som tidigare, plus att jag bara vilade när jag bröt övningar och inte mellan thrusters och pull ups. Thrusters-tekniken kändes solidare, även om själva genomförandet gick väldigt segt. Pull ups:en blev OPT-kippade första ronden och sedan som vanligt. OPT-kip går snabbare men sliter mer på armarna men sliter mindre på greppet, med vanliga är det tvärtom. Åtminstone för mig. Tack vare ett välbehövligt tejp-tips från Martin så slapp jag återigen få blodiga händer. Tackar och här är länken: http://rifsblog.blogspot.com/2007/05/how-to-tape-your-hands.html