Varje år arrangeras tävlingen CrossFit Games som syftar till (lite spekulativt) att ta fram världens mest genomtränade atlet. Den består i ett par olika delar innan vinnaren koras: först får alla som vill (och kan betala $20) vara med i CrossFit Games Open, och den delen utförs runtom i världen både på gym och i garage – om man inte (som ni gör) tränar på ett gym som har rätt att godkänna resultat så kan man göra passen själv och skicka in videos på utförandet. Efter det följer Regionals (i Europa är det samma sak som Europamästerskap kan man säga) dit de 48 bästa männen och kvinnorna från Open kvalificerar sig. Från Regionals går endast 3 män och 3 kvinnor  vidare till CrossFit Games, finalen där en vinnare i respektive klass koras!

Skärmavbild 2013-02-28 kl

Förra året var nästa 80.000 personer i mycket olika form med i Open. Den här delen är för dig som vill utmana dig lite, och har koll på de grundläggande övningarna som vi gör här på CrossFit Uppsala (ex pullups, marklyft, pushpress, frivändningar, ryck etc). Man behöver inte vara bäst på dom, men man ska inte heller bli skrämd när dom orden dyker upp i passplaneringen. Vi kommer att ha ett stående pass varje Lördag mellan vecka 9 och vecka 14 där ni som vill vara med kan göra passen med en domare, som hjälper er att utföra rörelsen korrekt, efter de kriterier som ställts upp av CrossFit HQ. Dessa veckor släpps passen varje Torsdag och om man vill vara med i onlinetävlingen så måste man skicka in sina resultat senast varje Söndag. Om ni vill vara med på riktigt så anmäler ni er också på games.crossfit.com och skriver CrossFit Uppsala som er affiliate. Sista anmälningsdag är nästa vecka, och det är alltså också första veckan under årets Open. Det är såklart helt okej att inte anmäla sig till onlinetävlingen ”på riktigt” och bara boka in sig på Openpasset hos oss!

Har ni frågor om hur det fungerar, om ni borde vara med, eller annat så maila till mig eller hugg någon av mig eller Björn nere i boxen.

För att få en känsla för stämningen som kan uppstå, se filmerna nedan. Den första är från vår invigning och ett CrossFit games Openpass 2011, den andra filmen är från ett Open-pass 2012.


Känner ni igen några av dom som är med? 🙂 

PS. Tävling ska vara ROLIGT, ta det med en klackspark om ni ska vara med. Försök se det som ”spännande att se om jag kan klara det här”, istället för att bli för neurotiska 🙂