Tjohoo, äntligen är man tränare ”på riktigt”! Rolig och späckad helg, återkommer med en utförligare uppdatering om hur kursen var som helhet med lite roliga bilder med mera. Tills dess får ni nöja er med den träningen vi hann med.


Lördag

Tabata squats, bottom to bottom, 4 min, ca 120 reps
(minst 14 reps och 17 som mest)

Lite senare:

”Fran”
21, 15, 9 av
40 kg Thrusters (21-15-5/4)
Pull ups (21-9/2/2/2-3/2/1/1/2)
Tid: 5:00 min

Först sur, sedan helnöjd. Sur för att jag aldrig har dött så hårt på pull ups någon gång. Stången på Butcher´s Lab var riktigt hal och insåg inte att magnesium fanns att låna. Helnöjd eftersom thrusters aldrig har känts så lätta. En tio meters staplande fram och tillbaka till stången lade ju också på en del ”onödig” vila, så jag har nog fortarande en sub 4 min i mig.

Söndag

Maxvarv på 10 min av
”Matthopp”, ca 50 cm, 10 reps
Sumo-deadlift High Pull, 24 kg KB, 10 reps

Armhävningar på knäna, 10 reps

Resultat: 11 varv and change

En WOD som Chuck och Jenni knåpade ihop. Hade svårt att komma igång med en vettig ”hopptakt” så där förlorade jag lite i början, sedan var det jämna plågor. Allt obrutet men ruggigt flåsigt. Här slog Martin mig med ett varv, men jag slog ju honom på ”Fran” så det jämnar väl ut sig 😉

På em hade vi fyra stationer med träning för kipping pull ups, ryck, muscle ups och double unders. Pull ups kan jag så klart redan kippa, men det var en kille där som var rätt säker på butterfly-kip så jag fick en del tips och till slut satt den. Tyckte jag kunde den för typ ett år sedan, men sedan har kunskapen fallit i glömska. Nu gäller det att som med allt den här helgen att repetera och öva mycket. Nåja, ryckövningen kändes riktigt bra och DUsarna sög som vanligt. Muscle upsen satt sen tidigare men idag kunde jag sätta mina första L-Muscle ups och därtill en tvåa! Martin hade redan innan visat sina skills så CrossFit Uppsala stod för Muscle up:andet på den här certifieringen, bookah! Skön avslutning på helgen!


EDIT: Nu är jag, Martin och Jocke anmälda till CrossFit SM 2009 den 5:e september, sådärja!