Sent inlägg, sorry för det!

Idag var det dags för bear-complex för alla sugna på Crossfit-Uppsalas lunchpass!

7 varv av:

  • Powerclean
  • Front Squat
  • Push Press
  • Back Squat
  • Push Press

Och tanken är att man får vila hur mycket man vill så länge stången INTE tar i backen. Eftersom vi hade lite nya medlemmar och folk som inte kört powercleans så mycket så blev det väldigt mycket teknikfokusering för många, men det är väldigt viktigt att få till en bra teknik innan man börjar lasta på i komplicerade övningar. Dessutom brukar man få ganska mycket träningsvärk efter första gångerna med sånahär övningar 🙂 Jätteroligt att se hur snabbt folk progressar och se när folk utmanar sig själva!

Det finns vissa teknikproblem som dyker upp hos alla. Vikten på tårna, stången för långt från kroppen och att man inte vågar. Det är bara att träna så förbättrar man sig i kanonfart! Redan efter ett pass eller två med komplicerade övningar (t.ex. powercleans) så märker man hur mycket bättre folk blir. Ett riktigt bra exempel är Sanja som jag tror har tränat powercleans 2 eller 3 tillfällen och börjar nu kunna lasta på vikter (30 kg såg skitlätt ut). Hennes teknik har gått från en form av biceps-curls till ett explosivt moment där stången bokstavligt talat börjar flyga uppåt. Det är underbart att se!

Och ett varmt välkomnande till John och Bernhard som svettades sig igenom deras första pass hos Crossfit Uppsala. Underbart att se teknikskillnaden på eran första benböjj / powerclean och så som det såg ut mot slutet. Det finns fortfarande grejjer kvar att slipa på så att om ett par träningstillfällen eller så kommer ni att vara riktiga klippor!

[showtime]