Idag kunde jag anstränga mig för första gången sedan i tisdags. Härligt! Ett litet test vi hittade på för att undersöka värmepåverkan skulle genomföras. Testet utfördes i bastu (85 grader) i fullt larmställ med luftpaket och skyddsmask (21 kg). Det handlade om att göra ett funktionellt arbetsprov och att jobba i så jämn takt som möjligt under tidsperioden. Efter första 5 min skulle jag lösa relativt lätta mattetal och efter andra skruva ihop ett luftpaket, båda på tid.

2 x 5 min av
Gå upp på första bänkraden, 10 reps
Lyft upp två korgar med smalslang ( 2 x 16 kg) på första bänkraden, 5 reps
Kryp runt på första bänkraden, 2 längder

Hann med ungefär 4-5 varv / 5 min. Vi kollade pulsen varje minut och hur jag uppfattade ansträngningen på borgskalan. Som mest var jag uppe i 192 slag / min. Eftersom jag fortfarande är lite seg från förkylningen så skalade vi till 2 istället för de tänkta 3 varven, men frågan är om luften hade räckt. Trycket gick från 255 bar till 120 bar på 11 min. En annan intressant grej är att jag gick ner 1.1 kg svett.
Detta ska jämföras med ett identiskt test utan värmepåverkan. Dvs inte utföra testet i en bastu och ha en 21 kg ryggsäck istället för larmstället. Fortsättning följer!

Fö var detta riktigt roligt och jag ska nog klämma in träning i larmställ. Det var ju ett tag sedan jag funderade på det senast, men snart ska man väl göra en riktig ”Fire Fighter Fran”. Jaja, jag vet, skynda långsamt, men känslan av att bli släppt på grönbete gick inte att ta miste på!