Galet trasig i huvudet just nu. Sönderstressad, undersövd och tanken på att både träna och att hoppa över att träna stressar mig ytterligare. Kanske blev lite för mycket Tequila, och för lite sömn i helgen? Och lite väl mycket dubbelpass för en heltids-and-then-some-arbetande tvåbarnsfar.

Nåväl, jag har köttat på träningen disciplinerat rätt länge nu, och det börjar bli dags för ett avbrott. Funderade lite, samt pratade lite med Björn dag, och jag kom fram till att efter SM så blir det självprogrammering ett tag.

”Men då gör man ju bara sånt som man är bra på/tycker är roligt/är bekväm med”? Just det. Och det kan jag vara värd. Har redan smygstartat lite. Men bara lite.

A1. 5x Back squat@30X2 med gummiband (cirka 60kg hjälp i botten och inget i toppen+10 första cm): 120kg, 130kg, 140kg, 140kg, 140kg
A2. 5x 3-4 power snatch: 4x50kg, 4x55kg, 4x60kg, 4×62.5kg (PR), 1×65 (krutet bränt)

B. 3×3 Front squat@30X0: 90kg, 80kg, 80kg
+
8×20 jobb/10 vila av släggslag på traktordäck (varannan arm)

Skulle egentligen ha varit kedjor till böjen, vilket naturligtvis varit tuffare (”klirr-klirr”), men dom hade jag hemma. Använde gummiband i powerracket istället. Första gången för mig – kändes osäkert och annorlunda, men kan säkert vara bra. Om inte annat för att vänja sig vid att ha en tung vikt på ryggen och sen böja på benen. Läs mer om sånt här på Jockes blogg.

Väldig efterpress på fjärde repetitionen i rycket på 62,5kg. Ska inte räknas, men även 3×62,5 är okej för mig. Kändes förvånansvärt bra med tanke på hur jag kände mig innan passet (som ett vrak). Tog dock slut lagom till sista setet, och på frontböjen var det trötta ben.

Kul att veva med släggan. Efter varje slag försvinner släggan helt åt skogen, och det kräver en del för att få kontroll på den igen. Resultatet är svettigt värre, och kittlar skönt i kistan.

På kvällen var det tänkt att vara ett ganska långt pass, men det hade jag inte tid med, utan hade nog räknat med att inte hinna med nåt. Kroppen var förvånansvärt fräsch och jag hittade en kvart att leka på medans ”Pirater” rullade på TVn. Tömde ut 10kg sand ur sandsäcken, men innan dess kunde jag inte hålla mig från att prova getups med 50kg säck.

2×2 50kg sandbag getup

5 ronder på tid av 5 C&J@40kg sandbag, 10 burpees: 6:05

Ouch. Den var jobbig. Sandsäckar är inte så samarbetsvilliga ibland. Och axlarna fullständigt dog på burpees. Rätt kul, på ett sjukt sätt. Sandsäcks-getup är lite annorlunda jämfört med den formen man har vikten på en rak arm. Betydligt svårare att komma upp på armbågarna, då man inte kan använda förflytta vikten åt det håll man vill fälla kroppen. Kul variation, helt klart.