Inga barn hemma på hela veckan – dom har sommarlov hos mormor och morfar. Vad göra med all frihet? Vi stack till CrossFit Nordic för att uppleva en av deras gruppträningar! Och vi firar med vår första sambloggning också!

Martin:
Gick och hämtade Linda efter jobbet och så tog vi bilen till Stockholm och Odenplan. Hade bokat in oss på Mads pass, och eftersom det alltid är spännande att se hur andra CrossFit-boxar sköter sina pass så var man lite pepp. Har ju sett Mads hålla pass där förut (när jag varit där och gästtränat eller haft möten med dansken ifråga), men det är ju nåt annat att bli hunsad ”på riktigt”! Och jag vet ju sen tidigare att Mads är en av dom bästa tränarna man kan få i den här världen.

Hann komma under passet innan det vi var inbokade på, och se – där var Richard och körde. Såg riktigt bra ut Richard!

Uppvärmningen var såklart mil längre än vad en gubbe som jag är van vid, men jag uthärdade även om själen redan där skrek efter ”nåd”. Mycket stoiskt av mig. Sen var det dags för själva passet

5×5 (strikta) viktade pullups: 5x5x20kg

På tid 12-11-10..3-2-1 av pullups, pushups och situps: 7:42

Försökte hålla dom strikta pullupsens excentriska fas till 2-3 sekunder. Kände mig dock svag idag, och den här vikten var ungefär vad jag mäktade med (vikt var kettlebell hängande i foten). Metconbiten visade återigen hur dålig jag är på armhävningar och situps. (Mental note: gör mer armhävningar & skaffa magmuskler). Tog det ganska lugnt och var aldrig ur comfortzonen. Vet inte varför det blev så, men det kändes lagom med lagom intensitet idag.

Sen hejjade jag på frun som visade fram fötterna i andra sidan av lokalen. Hon var grym (som vanligt dårå) och börjar verkligen få till det där med pullups – återigen: man blir tydligen bättre av att träna något! Sjukt bra!

Sen lyssnade vi på visdomsord från Mads, pratade med Rickard, hängde lite allmänt och slösade tid. Man kan ju göra det utan ungar. Är det såhär det kommer att vara om 15 år?

Skulle kunna gnälla lite över handen/benet i handen, som inte ger med sig alls, men det finns andra därute som har det mycket värre så jag sparar det. Men ett ”krya på’rej” går ut till MrJling och hans onda rygg!

Linda:
Det var riktigt roligt att vara på Nordic idag! Tack så mycket för ett bra pass Mads! Och tack alla tränande för ett trevligt mottagande och Jag blev helt slut redan av uppvärmningen.

Under pullupsträningen som för min del bestod av kippteknik (skulle vara 5×5 men jag tror att det blev 6 eller 7 set) lyckades jag få till 4 stycken på raken innan jag som vanligt blev hängande rakt ner och fick ta ny fart.

Sen var det alltså dags för 12-11-10–3-2-1 pullups, pushups och situps – I mitt fall skalades pullupsen till 6 stycken under varje varv den första halvan för att sen minska till 5-4…pushups och situps gjordes som förskrivet: tid 12:43.

Första varvet lyckades jag ännu en gång göra 4 kippade pullups på rad innan jag tog fullständigt slut och efter det var pullupsen 2or eller 1or. Det tog tid! Men det var inte så lite flåsigt för det. Dessutom drog jag sönder händerna nån gång i mitten. Det kommer att dröja några dagar innan jag kan träna kippar igen…

Pushups var inte helt enkla att göra efter pullups och jag orkade bara göra det första och de 4 sista varven obrutna. Kändes väldigt fånigt, men men.

Situpsen var den enkla delen av passet och genomfördes obrutna rakt igenom.

Som sagt, mycket roligt att vara på Nordic idag!

[showtime]