Har ju velat prova att välta däck och sånt där som Jocke sysselsätter sig med, och eftersom Jocke ska tävla i strongman nästa helg behövde han träna, och jag hakade på. Inte bara jag utan även Björnen, som kom lite sent pga taxibusiness, och Emil som också ska tävla.

Vi åkte ut till Jockes pappas hus i Järlåsa där hans oldschoolgym finns. Slädar, däck, ringar och sånt där alla vill ha att leka med, men få har vett att skaffa.

m3

Vi började med däckvält. Jag och Emil körde fem vält på tid, medans Jocke körde 5+5 (5 vänd håll och 5 till). Regnet kom ju såklart direkt när i kom fram så greppet blev tragiskt svårt att hålla, och fötterna gled emellanåt. Inga problem – broad fitness in modal domains och så vidare…

IMG_2998

3 ronder kördes och mina tider blev 60sek, 46sek och slutligen 38sek. Man lärde sig lite teknik under tiden, därav att tiderna blev bättre och bättre, trots att jag klart blev tröttare och tröttare. Riktigt svårt och tungt – två faser var det svåraste: dels det initiala lyftet där man greppar som bäst 2cm över marken och dels läget där man fått upp däcket men måste ta nytt grepp för att flippa över (Jocke styrkevände upp det i en rörelse, vi andra fick göra det i två). Björn kom efter en rond och dominerade oss andra icke-monster (Jocke alltså undantagen).

m6

Sen gick vi vidare med arm-över-arm. Det innebär att dra en släde med vikter med ett rep, där man sitter i en fast position. Vi använde däcket för att ta spjärn emot och lastade på vikter. Sträckan vi drog var ca 10 meter. Först 176kg som uppvärmning, och det drog jag till mig på 14 sek.

b4

Ytterligare vikt på i form av en 40kg sandsäck och vi var uppe på 216kg. Nu började det bli tungt. Vi körde tre varv vardera och mina tider blev 19, 18 och slutligen 21 sekunder. Här var jag faktiskt snabbast – lite förvånande – men lite berodde på vilka tuvor man råkade eller inte råkade träffa på vägen. Tror ändå jag passade för det här (lång, bra grepp osv).

m7

Vi avslutade med den obligatoriska gruppbilden och lite massage från Björn på Jocke. Förhoppningsvis löser det iallafall lite på knuten i hans högra (eller var det vänstra?) axel.

m9

Riktigt trevlig trots galet mycket mygg (totalt uppäten nu – undrar fortfarande över myggbettet UNDER min fot. Hur fan kom myggan in i skon?). Kul att prova på nya övningar och som en bonus är nu träningsvärken i korsryggen fördubblad, trots att jag trodde den redan slagit i max efter ”Eva”. Känns tilochmed lite som dålig värk, kanske låt ryggen falla ihop för mycket under den djupa biten av däckvältet. Får vara mer uppmärksam på det nästa gång. Dom andra killarna kommer säkert med egna reflektioner, och Coach Jocke kanske tillochmed recenserar oss andra.