Segt idag, såhär dan efter kvällen före. Spenderade dagen, efter att jag tagit mig hem från Stockholm, halvsovandes på soffan. Inte en tanke på att genomföra dagens WOD, och en uppskjutning av den till imorgon var planen. Två saker gjorde att jag ändå bestämde mig för att träna framåt tidig kväll: dels så pressade Linda in ett pass innan hons skulle försvinna ut i uppsalas nöjesnatt och dels så började jag se hur schemat ser ut för imorgon – inte en chans att få in träning då.

Bytte om och värmde upp lite, stretchade axlar och ben och när jag jag skulle gå ut för att börja hittade jag inte mina tyngdlyftningsskor. Insåg sent omsider att dom ligger på jobbet… Här funderade jag faktiskt på att hoppa över att träna, bara för att jag inte är lika bra på de rörelserna med platta, mjuka skor.

Efter ett tag insåg jag hur fånigt jag tänkte – det är ju UR bekvämlighetszonen man måste våga gå, inte vara besatt av att stanna i den! Det är ju därför man ska variera inte bara övningarna man utför, utan även var och med vilken utrustning man gör dem.

Visade sig sedan också att bara att träna var att vara utanför min bekvämlighetszon idag…

A. AMRAP sets av 5 overhead squats med kroppsvikten på 12 minuter. Vikten måste rackas mellan försöken: 5 (fail 5 repetitionen på set 6)

B. AMRAP viktad pullup med 50% av kroppsvikten (37,5kg) på 6 minuter. Måste släppa stången (i mitt fall ringarna) mellan försöken: 9 (inte högt nog på 10e)

C. AMRAP rack overhead anyhow med 70kg på 3 minuter: 19

Ouch. det kändes i axlarna. Fick ingen riktigt bra form i böjarna, det blir så för mig ibland, och pullupsen kändes också tunga – där trodde jag på fler. Sen var stektes axlarna lite snabbare än jag hoppats i del C (pga böjarna?). Men på det stora hela är jag ganska nöjd.