Nu närmar det sig! På Lördag ska vi fyra glada vänner försvara CrossFit Uppsalas heder på CrossFit-SM. Vår lagprofil finns att beskåda här.

Det kommer att bli grymt kul! Ni kommer väl och hejjar fram oss? Det behöver vi! Solnahallen är inte långt, och dagen kommer att vara fylld till bredden av fantastiska insatser! Här finns all info ni behöver inför dagen – schema, deltagare och allt vad det är. Vi tar förresten med oss lite utrustning (rep, ringar och tröjor) till försäljning, så om det är nåt speciellt som någon vill ha så kontakta mig eller Björn.

Passen släpptes idag, och det var väl inget större jubel i vårt gäng, men i ärlighetens namn bryr vi oss inte så mycket. Det som dyker upp dyker upp, och vi klarar det mesta med lite stöd från varandra. Vi ska hursomhelst göra precis så gott vi kan, och stånga huvudena så långt in i väggen som det bara går, hela tiden med ett leende!

Det blir två block, där pass 1 och 2 sitter ihop med varandra, liksom pass 3 och 4 gör.

Pass 1 är laglöpning 600m, där tiden räknas efter att hela gruppen kommit i mål. Direkt så börjar nästa pass
Pass 2 är 1 minuts AMRAPs av övningarna Pullups, wall balls, toes to bar och kettlebell swings, utan vila mellan övningarna.

Pass 3 är en tyngdlyftningröra där vi ska, på samma stång allihop och under bara 8 minuter, etablera våra bästa vikter i lyften squat snatch, squat clean, jerk och front squat. Varje medlem i laget genomför ett av lyften. Sen är det 1 minuts vila (för att få på viktvästarna antar jag) inför
Pass 4 där vi ska förflytta 16 viktskivor (8x10kg + 8x15kg) 30 meter, en skiva åt gången, och när alla är flyttade återföra dom till startpositionen och avsluta med 10 burpees var.

Det får helt enkelt gå som det går. Även om vi inte skulle vinna något får jag understryka att vi ändå är det laget det är roligast att delta i! Jobbade från mitt i natten (3:30) idag på grund av en installation som skulle göras, och eftersom allt krånglade (som vanligt) så blev dagen bara längre och längre. När jag till sist kunde komma ifrån jobbet vid 15:30 så cyklade jag förbi gymet för att rensa huvudet lite. Självprogrammeringen smygstartar.

A. 3-2-1-1 Jerk@50%-60%-70%-80%

B. 3×2 vertikalhopp

C. 3x 30sek sprintrodd@95%, vila 90 sek: 184m, 179m, 177m

Axlarna tokstekta sen alla ring dips häromdan. Usch vilken träningsvärk. Rodden kändes bra första, men var lite väl flåsig dom andra två vändorna. Såg 1:17 swischa förbi skärmen förresten, det fick väl vara dagens höjdpunkt.

Otroligt ändå hur mycket som hänt sen förra årets CrossFit-SM. Det var trots allt bara 14 månader sedan. För att få igång peppen lite så bjuder jag på några videos från den gången, där jag, Björnen och monster-Jocke representerade Uppsala. Såhär och såhär skrev vi om den erfarenheten då det begav sig.

Hur långsamt och segt RÖR jag mig i den där sista workouten egentligen. Såhär när man glömt hur dåligt man mådde, blir man ju nästan irriterad på sig själv 🙂