Efter att jag och Björnen hållit ett seminarium om CrossFit för Hyresgästföreningens kontor i Västerås och Uppsala, så passade vi på att visa mig 70’s big-gymet ”squashgymet”. Björn hittade det häromdan, och det verkar vara inrett av några riktiga biffar/monster som behöver nånstans att lyfta obscent tunga vikter (givetvis mest marklyft och bänkpress – knäböj är nog gränsfall till för jobbigt) och inte röra på sig mer än nödvändigt. Gissar på att alla här har rejält framåtroterade axlar. Det fick jag dock inte se då vi var ensamma i det charmigt spartanska gymet.

A. 1RM Snatch balance: 70kg (pr), 80kg (pr), 85kg (f)
B. 5×2 mid hang snatch: 40kg, 45kg, 50kg, 60kg
C. 4x 1 push jerk+1split jerk: 80kg, 85kg, 90kg, 95kg (PR push jerk)

Hoho, så kan det gå när man inte gjort en övning på länge, och dessutom sög på den tidigare: 20kg PR i snatch balance. 70kg var ett misstag – trodde det var 60kg på stången. Nära på 85kg, men tappade den bakåt.

Mid hang snatcharna gjordes med fokus på stabi bottenposition, och det är väl ungefär det enda som går bra för mig – man sneglar lite avundsjukt på den fina höftextension som Björn får till. Att det ska vara så svårt att verkligen göra sig lång innan man vänder neråt?

Axlarna började kännas minst sagt slitna vid det här laget, och dessutom var vi ju uppe nära våra 1RM i stöt igår både jag och Björnen, men squashgymet gav oss styrka och vi tog oss båda upp till helt okej vikter för en tvåa över huvudet. Bra pass!

Sen var det vikter skjutsade hit och vikter skjutsade dit resten av dan. Förberedelserna inför det svenska mästerskapet i sumbission wrestling, som jag är mycket delaktig i att arrangera på Söndag, går dessutom in i slutfasen och det tog en del tid. Så tyvärr hann solen gå ner innan jag hann ut för att mysjogga mig igenom del 2 tillsammans med det strålande bandet Propagandhi.

20 minuter löpning@Z1

Mys. Nu blir det äppelkaka!