Äldsta tjejen hade översovning av en kompis igår, och det fick viss inverkan på nattsömnen i hela casa de Altemark. Godis sent på kvällen i kombination med ”Let’s dance” var tydligen inget som hade nån vidare lugnande effekt på barnen…

Två pass idag. Skulle till det första, men då var Lindas cykels baknav paj. Aldrig varit med om det tidigare, men det hjälpte ju inte mig. Blev 3km promenad i -20 för att träna…

A. Så många stegar 1-5 av back squats (100kg, ingen passning) som möjligt på 10 minuter: 2 (30 repetitioner)
B. 6×6 Hoppande knäböj, 30% av 1RM. Första tre seten med 50kg eftersom matte är kul men svårt, sen 40kg.
C. 5×20 GHD situps (gjorde första 2 på en improviserad GHD, sen knees to elbows (striktish): obrutna, obrutna, obrutna, brutna, brutna

Okej. Här hade jag inga ben längre. Mitt första set hoppande knäböj var ett skämt, och det var mest i teorin det fanns ett hopp. mitt 5RM ligger precis där vid 100-ish kg, så jag får väl vara nöjd ändå. Att gå hem lockade inte så jag ringde och smörade för min fru om skjuts hem. Som en räddande ängel kom hon på studs.

Ludde, Jonas & Viktor från Stockholm kom och hämtade skinande fina bumpers, samt umgicks och pratade goja med mig under hela mitten av dan. Otroligt trevligt! Oftare compadres!

Hade tänkt köra pass 2 på Friskis, då jag trivs bra med deras pullupstång just för längre set pullups, men tji fick jag. Dom hade stängt! Hela familjen tog sig istället iväg till Hilti för kvällspasset. Vid det här laged kände jag mig rent utsagt överkörd. Vettefan om det berodde på det första passet, nåt i kroppen eller en allmän vinterdepression…

5 varv av AMRAP double unders på 45 sekunder, vila 15 sekunder och AMRAP pullups. Vila två minuter (ett skämt!) mellan varven. Lyckade såklart förvirra mig till att vända på övningarna, och gjorde pullups först, vilade 15 sek och snubblade mig sen igenom 45 sek double-unders…

Varv 1: 30 (pullups)/49 (double-unders)
Varv 2: 25/37
Varv 3: 17/40
Varv 4: 20/44
Varv 5: 17/27

Lågt antal pullups, men så är det för mig på Hilti – min kipp trivs inte med väggen så nära stången. Trodde på fler DUs, men jag var inte så het idag. Mest irriterad är jag över att jag (som vanligt…) misslyckades med att få till en enda DU sista 20 sek varv 5… Hilfe! Underarmarna ”ganska” uppumpade under detta.

wb100109

När jag hade betongfötterna på så var dagens ljuspunkt var istället min underbara fru! Hon körde inte bara ett pass idag, utan TRE:

1) 5 varv på tid av 9 deadlift (50kg), 9 pushups: 7:58
2) 7 intervaller av 30 sekunder sprintrodd@100%, 2:30 vila: (max 145 meter, min 138 meter)
3) ”Rhiannon” AMRAP double-unders på 10 minuter: 119

Hur imponerande är inte det? Nu har vi (mest Linda!) gjort oss förtjänta av dekadans@100%!

linda