Upp i ottan för att ta mig till friskis&svettis och köra WOD 1-3 på OPT Challenge #2. Var ju med på den första, så jag kunde ju inte dodga den här.

WOD #1: 800m row för genomsnittlig power output (i watt) delat med kroppsvikt i pounds: 361W/165pounds = 2,19

Exakt 5 minuters vila

WOD #2: 7 set på tid (med 42.5kg) av Power snatch, snatch balance, overhead squat och hang squat snatch. Stången fick inte nudda marken under seten, då räknades det inte: 4:16

Exakt 5 minuters vila

WOD #3: 3 minuter AMRAP av 3 obrutna chest-to-bar pullups, 3 burpees till 20+cm över marken: 42+3/3+2

Sjukt nöjd med rodden – snittempo på 1:39, och jag hade kunnat hålla det ett tag till. Klart över förväntan. Dock inte alls återhämtad 5 minuter senare för WOD 2, och både i den och i trean höll jag mig i comfort zone. Lite besviken på det. Missade dessutom klausulen om obrutenhet i pullupsen, och bröt helt utan anledning 8e setet. Oklart hur det kommer att räknas. OPT får granska videon (ja, allt var tvunget att filmas för att räknas).

Jag och Björn hade sedan ett väldigt lyckat seminarium för friskis&svettis tränare. Dels teori (vad är CrossFit, hur definierar vi ”fitness” osv) och dels praktik (bottom to bottom tabata squats följt av en AMRAP). Alla jobbade på helt sjukt fint, och alla hade redan sen tidigare ett väldigt bra rörelsemönster. Dessutom var alla både jätteintresserade och jättetrevliga, och jag hoppas vi får se åtminstonde ett par av dom på våra vanliga pass!

friskiskurs

Björn pratar CrossFit


Dom bjöd dessutom på mat. Sånt uppskattas!

Sen iväg till Hilti för att försöka återgälda mitt missnöje med WOD #2 och #3 i dagens tredje WOD:

På tid:
50 walking lunges
20 clean and jerk – 60kg
30 ring dips
25 wall balls – till 3m
30 GHD Sit Ups
30 Kettlebell (high) swings – 24kg
75 double unders
Tid: 15:11

Skitjobbigt på riktigt. Dessutom en skitjobbig Björn som peppade/tjatade/bråkade på hela tiden (tack partner!), helt oförstående av hur trasig min arma kropp var. Han fick både en och två tomma blickar som tack. Hade såklart glömt mitt Buddy Lee rep, så jag fick hoppa med hiltis elastiska rep. Hjälpte väl inte, men som Björn påpekade: sluta gnäll din jäkla mes (han sa nog aldrig så, men jag såg det i hans ögon).

Wellwell. Filmer imorrn – nu ska jag bli jättefet & titta på Alexander Gustafssons debut i UFC från Manchester!

efterchipper

Over and out!