Jösses vilken dag! Inleddes med en utflykt till powerzite i Upplands Väsby tillsammans med en översövande Björn. Vi skulle köpa varsitt par tyngdlyftningsskor, som julklapp till oss själva. Dessvärre hade dom bara ETT par av en av storlekarna vi var intresserade av, trots att jag dels hade mailat och frågat i förväg om dom hade dom storlekarna inne och att dom fortfarande har dom ”i lager” enligt hemsidan. Kändes jäkligt surt att bara åka hem med ett par skor (som dessutom gick till Björn) efter att åkt från Uppsala. Ingen superbra reklam för powerzite kan man tycka.

På det följde massor med timmars julhandel på köpcentra. Kanske inte det vettigaste stället att befinna sig helgen före jul om man starkt ogillar folksamlingar. Lyckades dock tygla irritationen och stressen och ta mig därifrån med dels paket inköpta, dels min mentala hälsa intakt (?). Det berodde nog mest på min fru, tillika CrossFit Uppsalas första dam, som klappade mig på pannan och höll mig lugn hela tiden (bakom ryggen skrattade hon nog gott åt mig).

Men det skulle ju tränas också! Dubbel idag igen. Del 1 var en kortis som jag gjorde på Hilti medans Linda körde 5×20 obrutna burpees-passet:

För totalt antal repetitioner – Med en rullande klocka gör max antal repetitioner på 1 minut av box jumps (50cm), wall balls (till 3m), toes-to-bar, 35kg push press, burpees: 36, 27, 20,20, 20 vilket gav en total på 123.

Fick aldrig till kippen på TTB ordentligt idag. Gled in och ur rytm. Svag på pushpress, antar att TTB slet hårt där (?). Frun slet samtidigt med att klara sig igenom sina obrutna burpees trots ett astmaanfall. Hon vägrade att avbryta och det är inte utan att man blir lite imponerad av viljestyrkan den damen besitter!

roddrum

Del 2 bestod utav det mest själadödande jag vet, och jag gjorde det ett par timmar efter del 1. Utfördes hemma i ett ganska stökigt hobbyrum. Lite samma känsla som Mikko Salo beskrev i en intervju på mainsite häromdan när han visade upp sin roddmaskin i ett förråd – om man bara ser en vägg framför sig så är det ett verkligt test av viljestyrka.

5km rodd: 19:11 (PR)

Ville väl egentligen ge upp redan efter 500m, men bet ihop. Har varit några hårda dagar efter min förkylningskonvalescens och ser fram emot en mycket välförtjänt vila imorgon.

5krodd

Vill ni beställa tröjor eller ringar och få dom levererade till träningarna nästa vecka så är det bara att maila mig på martin.altemark@crossfituppsala.se eller ringa mig på 0739-420016.