Hero workout of your choice.” stod det på crossfit.com idag. Spännande. Vi andra som trodde att crossfit var för dom som ville ha variationsrik träning, men var för slöa för att självprogrammera fattar ingenting? Vadan detta självbestämmande? Det var ju nog läskigt att behöva välja mellan ”Cindy” och ”Mary”?!?

Nåväl, egentligen har jag ju helt tappat bort mig från CFHQs workouter. Överväger att ta en paus från denna träning för att bygga lite styrka och bädda för en period OL med målet att närma mig kroppsviktsryck, något man verkligen vill kunna göra nångång i livet iallafall. Men inte kunde jag värja mig från den nyvunna crossfitdemokratin!

Eftersom jag var tvungen att träna hemma (passar barn) så fick jag tackochlov en ursäkt för att välja bort ”Tommy V”. ”Joshie” tänker jag ALDRIG mer göra (helst inte iallafall…). ”Michael” och ”Murph” är dels tråkiga, dels dyker dom upp tillräckligt ofta iallafall… ”Randy” har jag gjort, och var inte imponerad. ”Griff” tänker jag aldrig göra. Kvar blir ”J.T.”, ”Nate”, ”Josh”, ”Badger” och ”Jason”. Sugen på ”J.T.” (länge sen), men gårdagens HSPU-extravaganza känns lite begränsande… Bort med honom. Testar en muscle-up. Det gör ont överallt (efter gårdagen) – väljer bort de med MUs i sig… Kvar nu ”Badger” och ”Josh”. Pallar inte vändningar – ”Josh” it is!

”Josh” – På tid: 21 Overhead Squats (40kg), 42 Pullups, 15 OHSQ, 30 Pullups, 9 OHSQ, 15 Pullups: 10:29 (PR).

Overhead Squats utan rack, pullups i ringar. OHSQ obrutna, pullups jättebrutna – särskilt sista varvet där jag hade en minut på mig att göra 15 och komma under 10 minuter (vilket jag kategoriserar som en kort metcon. Över 10 räknas som en lång). Det tyckte man skulle räcka, men nej.

Som vanligt delar jag inte alls CF HQs syn på hjältar. En RIKTIGT hjälte var däremot Ivar Johansson som under OS i Los Angeles 1932 först tog guld i mellanvikt (i fristil) för att sedan hoppa över prisutdelningen och banta bort 5kg (från sin matchvikt!) till dagen efter då han tog sitt andra guld, nu i weltervikt (grek-romersk stil).

Han tog även ytterligare ett OS guld i Berlin 1936 (Mellanvikt, grek-romersk stil). Han erövrade dessutom nio EM-titlar under åren 1931-1939 samt 22 SM-titlar 1928-1943.

Härmed tillägnar dagens workout till Ivar!