Jorå! Till sist kom dom, trots slarv och krångel med fraktbolag! En kall Decembermorgon tog allas våran Björn emot vikter som lagrades i CrossFit Uppsalas lagerlokal! Riktigt härliga bumpers (gummi rakt igenom!) som var FETA och verkligen ger ifrån sig ett ”thud!” snarare än ett ”pang!” när dom slängs i marken! Dessutom mottogs 20 stänger.

martinVikter

Glad Martin med en uppsättning vikter


Mer information kommer att följa de närmaste dagarna, men redan nu kan jag nämna prissättningen:

5kg – 350kr, 10kg – 400kr, 15kg – 500kr, 20kg – 600kr, skivstång – 1300kr

Dessutom erbjuder vi följande mängdrabatter (gäller köp av allt vi säljer – vikter, stänger, ringar, tröjor):

Handla för 5000kr eller mer så får du 15% rabatt på alla varor
Handla för 10000kr eller mer så får du 20% rabatt på alla varor

Notera att 5kgs vikterna är fullstora olympisk dimension. Notera också att dom kommer att ta slut före dom andra storlekarna.

bumpersAll

Närbild på vikterna. Färgkodade och allt!


bumpersOnBar

Mmmm. Ser ut som nåt man vill lyfta upp och slänga i marken va?


5KG 450mm Diameter x 51mm Hole x 30mm thickness
10KG 450mm Diameter x 51mm Hole x 50mm thickness
15KG 450mm Diameter x 51mm Hole x 68mm thickness
20KG 450mm Diameter x 51mm Hole x 90mm thickness

Men mer bilder och ytterligare info å det snaraste (ska bara ta mig igenom nyåret först!). Om ni vill ha mer information så kontakta mig på 0739-420016 eller via mail till martin.altemark@crossfituppsala.se.

Och så träningen idag. För det blev sådan också! Jag hade nämligen finbesök dagen till ära då David kom förbi. Han har troligen aldrig tidigare varit så långt i ödemarken, och det fick honom först lite ”off-fokus”, men som den soldat han är så återhämtade han sig snart.

Vi hade en date med Mosa Sayed – ledare på UIF Boxning och numera också CrossFit-frälst – som med träningsabstinens efter en vistelse i Umeå över julen, bjöd ut UIFs gym till oss förtappade själar. Dom har verkligen fått till ett fantastiskt gym i sina lokaler, och nu finns verkligen allt! Dessutom är alla dundertrevliga och har fantastiska pannben så det är alltid lika trevligt att träffa boxarna därifrån!

Mosa och jag hade pratat lite om att köra avslutnings-WODen från CrossFit SM i September, medan David istället valde dagens pass från OPT.

5 varv på tid av 70kg Clean&jerk, 10 chest-to-bar pullups, 20 air squats: 11:15 (PR)

Lite missnöjd (trodde att jag skulle kunna göra den snabbare), men eftersom jag så sent som igår avbröt en 2km rodd på grund av trasig mage, och att den fortsatt göra ont varje gång jag matat den, kanske det var rätt självklart. Dessutom är även jag nu skodopad, och jag tenderade att komma fram alldeles för långt på tårna – kan vara en effekt av att jag lärt mig att trycka ifrån med tårna för att hålla mig på hälarna i mina gamla hederliga Converse-skor. Var så helt säker på att vikterna bara skulle flyga upp med skodopning. Helt av sig själva! Nåväl – facit blev att jag tog ganska slut runt varv tre.

Får vänja mig vid skorna och försöka igen senare! Men ett PR är ett PR är ett.. David bankade sig igenom OPT-wodden på ett mycket imponerande sätt, och Mosa börjar verkligen bli grym. Good times!

david

David pustar ut efter sitt pass


David och jag umgicks under eftermiddagen, och han visade vilken fin CrossFit-kock han är när han lagade mig och Linda en utsökt lunch! Tack för det David! Synd att du inte kan komma hit oftare. Gott sällskap och god mat kan man verkligen inte få för mycket av! Tyvärr var David inte lika trevlig när han sedan tvingade mig att även jag genomföra dagens OPT pass…

3 varv av 12 sumo deadlift highpulls med 55kg, 1:30 rodd i 90% tempo. Två minuters vila mellan varven: obrutet – 1:41 avg, 8/4 – 1:42 avg, 6/2/2/1/1 – 1:47 avg

vilade 4 minuter

3 varv av 12 hantel thrusters (16,2kg), AMRAP 60 sekunder double-unders. Två minuters vila mellan varven: obrutet – 32, obrutet – 32, 6/3/2/1 – 20

vilade 4 minuter – hann också med ett akut toalettbesök under tiden. Magen mådde INTE bra här…

3 ronder så snabbt som möjligt av 20 box jumps unbroken (50cm), 25 situps.

Missade unbroken-klausulen på den sista och bröt sista varvets BJ ytterligt hårt. Utan Davids påhejande (somliga skulle nog kalla det rent plågande) hade jag nog inte tagit mig igenom det här. Mådde helt hemskt och fick ta fram en papperskorg på yppersta allvar inför avslutningen. Väldigt, väldigt okomfortabel med att vara okomfortabel idag.

Men jag får ju vila på nyårsdagen som David påpekade. Och jag hoppas han hittade hem till civilisationen i storstaden utan problem! 🙂