Våren fortsätter! Underbart, även om jag noterat på väderleksrapporterna att det här verkar vara den sista riktigt fina dagen på ett tag…

A. 5×3-4 Overhead squat @ 4211 (4 sekunder ner, 2 sekunder i botten, 1 sek upp och 1 sek i toppen): 5x50kg, 5x60kg, 5x65kg, 4x70kg, 2x70kg (snubblade på väg upp på tredje repet).

B. 5×3 Snatch balance: 5x40kg, 3x45kg, 3x50kg, 0x55kg (wtf!), 3x50kg, 3x50kg

C1. 3×20 (obrutna) Back extensions med extravikt: 20x10kg, 20x10kg, 20x10kg
C2. 3×6-8 Powell raises: 8x6kg, 8x7kg, 8x8kg

3xAMRAP Burpees på 30 sekunder, vila 90 sekunder mellan seten: 16, 14, 15

Kände mig riktigt stark i bål och ben under ryckböjen, det som begränsade var axlarna som var något trötta sen gårdagen. Dom dog ytterligare ganska snabbt tyvärr, och med det här tempot (hemskt!) så krävs det rätt lite för att missa (hände under det sista setet på 70kg).

Förvisso var ju axlarna lite trötta när jag kom till Snatch balance, en övning jag aldrig varit speciellt bra på och inte gjort på evigheter, men vadå? Jag har så svårt att stabilisera upp vikten när jag syker ner och vikten krashar ner på mig att det är förvånande att jag kan rycka upp vikter på riktigt överhuvudtaget! Tappade konsekvent vikten framåt, och det kändes inte stabilt och bra nånstans.  Blir rätt tydligt varför jag inte rycker mer än 65kg… Mental note: gör oftare än nästan aldrig!

Resten kändes bra – back extensions bränner alltid sjukt i min ynkliga rygg, gillar powell raises och effektiviteten jag tyckte mig känna i mina burpees i Söndags satt kvar idag.

Björn favvoblogg (tog jag i nu?), 70s big, tog idag upp en händelse jag bevittnade live på TV under förra OS. Det var för mig den största höjdpunkten under hela OS, och jag har flera gånger letat efter ett klipp på youtube på det, och med 70s bigs hjälp har jag nu hittat ett!

Bakgrund: Mathias Steiners fru omkom i en bilolycka 2007 – trots att han led av svåra depressioner och tappade i vikt och kraft så fortsatte han sin träning. han svor att vinna OS guld i Peking 2008 för att hedra hennes minne.  Han missar sitt första försök i C&J på 246kg, men sätter det andra (248kg). På grund av en miss i sitt sista försök i ryck ligger han låååångt efter ledaren Chigishev. Steiner har ett lyft kvar, det sista i hela tävlingen, och sätter allt på ett kort – han behöver lyfta 258kg och ber att få det på stången. Alltså 12kg mer än han missade i sitt första försök, och 10kg mer än han någonsin lyft tidigare.

Via ett galet lyft så får han upp stången för ett godkänt lyft, och vinner OS guld! Den rena oförfalskade förvåningen och glädjen han visar efter lyften är rent magiska, och han tog emot guldmedaljen tillsammans med en bild av sin bortgångna fru. Martin, 34 år satt hemma och mös och tänkte på hur mycket han älskar idrott (och sin fru).

Full effort is full victory!