Jaja, får väl också kasta mig in i summeringsträsket.

På ett personligt plan

2009 bjöd på 234 träningsdagar varav 32 dubbelpass och 2 trippelpass (244 dagar 2008, 203 dagar 2007 – ganska konsistent). Antagligen mitt friskaste år någonsin, och i princip helt utan skador. Med undantag av min lunginflammation (TWAR) som inledde året i moll. Denna lunginflammation gjorde att jag dels fick ägna de första 3 månaderna till att återfå den form jag hade i slutet av 2008, samt att jag inte satte några direkta mål för 2009.

Lite delmål utkristalliserade sig dock under vägen: Lyfta mer (sluta vara så jäkla svag!) från marken till över huvudet, 2,5xkroppsvikten i marklyft och våga ställa upp och testa mig i sveriges första CrossFit-tävling, och där helst placera mig på den övre halvan.

Resultat: Ökningar i stöt och ryck, men mindre än jag hoppats. Det har dock mycket att göra med att jag inte avsatt tid till nån specifik styrkeökning alls i år. Nästa år vill jag närma mig tresiffrigt i stöt. Har marklyft 2,5xkroppsvikt flera gånger under 2009. Och ställde upp, och presterade ganska enligt min dåvarande förmåga i CrossFit SM i September (femteplats). Har dock fått en mycket större förståelse för CrossFit, GPP, styrketräning och mig själv under året som gick som varit ovärderlig. Vet precis vad jag vill, och hur jag ser på träning nu. Dessutom har jag en jämnhet jag inte hade tidigare. Presterar väldigt nära min topp precis närsomhelst.

Mål för 2010: Ha roligt!, lyfta mer (sluta vara så jäkla svag!) från marken till över huvudet samt att springa 5km med marginal under 20 minuter.

På ett mer allmänt plan

Jag och Björn blev affiliates på riktigt! CrossFit Uppsala är uppe och snurrar och jag är sjukt nöjd med hur det gått hittills! Vi har en sån underbar blandning på människor hos oss, och alla verkligen hjälper till att göra så att stämningen, träningen och resultaten pekar mot skyn! Jag har lärt mig otroligt mycket om träning, människor och företagande på vägen hit, och ändå har vi bara börjat.

Har dessutom lärt känna sjukt mycket underbara människor genom det här. Stämningen i CrossFit sverige är underbar, och jag vill fortsätta träffa ännu fler träningsglada självplågare.

Ser fram emot 2010 som jag hoppas ska innehålla en egen lokal, ännu fler medlemmar och en väldig massa skratt och svett uppblandat på det där sättet som bara CrossFit ger.

uppsalamaffian

Uppsalamaffian (Jocke, Björn och jag) årgång 2009. Räknar med att maffians innersta krets växer under 2010!