Uppsamlingsdag

Uppsamlingsdagarna ger er som medlemmar möjlighet att välja vad ni vill göra av de föregående tre dagarnas träning. Känner man sig osäker på vad man skall göra under denna dag så rådfråga dagens tränare.

För att få ut maximalt av sin träning och uppsamlingsdagarna så rekommenderar vi att ni bokar en hälsoutvärdering. Glöm inte att en hälsoutvärdering ingår i medlemskapet, dessa bokas via passbokningssystemet.

Under uppsamlingsdagarna ligger även den beryktade monocykeln aka ”partycykeln” – vilket helt enkelt ärstrukturerad konditionsträning i intervallform. För att förbättra sin aeroba kapacitet (kondition) så är intervallträning i cyklisk form (löpning, cykling, rodd, assault bike osv) det mest effektiva sättet. Så oavsett om ert mål är att förbättra er tid på 2000m rodd, ”Inger” eller förbättra är er hälsa så är och förblir ”partycykeln” er bästa vän 🙂


1000m rodd
3 min vila
750m rodd
3 min vila
500m rodd
3 min vila
250m rodd

or

50 cal AB / 80 cal AD
3 min vila
40 cal AB / 60 cal AD
3 min vila
30 cal AB / 40 cal AD
3 min vila
20 cal AB / 30 cal AD
3 min vila
10 cal AB / 20 cal AD

or

For time:
30 alternating kettlebell/dumbbell snatches
30 alternating kettlebell clean and jerks
30 alternating 1-arm swing
30 goblet squats

Every 30 seconds 3 burpees. Start with 3 burpees.

Monocykeln kommer ta ca 25-30 min.

Dessa intervaller läggs upp under uppsamlingsdagarna som inträffar var fjärde dag och finns med i ”Grovplanering” under ”Dagens pass” här ovan.

Har ni tränat de senaste 3 dagarna så är ni välkomna att boka pass på Uppsamlingsdagen som vanligt så klart, men då rekommenderar vi att ni ser det som en teknikdag med betydligt lägre volym och lätta lyft, rådfråga er tränare om hur ni ska lägga upp det.