Visst är den det! Vi har kanske inte haft världens bästa tur med vädret på helgerna än, men snart vänder även det och vi kan återigen släpa ut prowlers, slädar, sandsäckar, koner och allt vad vi nu leker med ute på gården under det trevligare halvåret. Men det är ju inte allt som händer på CrossFit Uppsala – vi har lite andra saker att presentera för er också
 

Återigen en workshop-helg med Team Reebok

Lördagen den 19e Maj så kommer återigen Team Reebok och hälsar på CrossFit Uppsala. Workshopen är mellan 9 och 15-ish, med en lunch däremellan (ta med egen mat, eller ta er iväg och ät), och finns bokningsbar i bokningssystemet för alla våra medlemmar! Ni som var med för ett år sedan vet hur fantastiskt kunniga och inspirerande dom kan vara, men ni andra kan förbereda er på en heldag med föreläsningar, workshops och gammal hederlig träning, allt under ledning av teamets medlemmar!

Här är en video från Mads Jacobsens föredrag om vad funktionell träning, just den här biten handlar om intensitet och vad det kan innebära

 

Hälsoutvärderingar – först till kvarn!

Hur ska vi veta hur vi ska gå framåt med vår träning och hälsa om vi inte först tar reda på vart vi står? Hur mäter vi om vi ens går framåt, om vi inte började resan med en ordentlig genomgång av vad vi är bra eller dåliga på? Att ha en balanserad hälsa är viktigt för att både gå framåt på ett bra och säkert sätt, och minimera risken för eventuella skador som kan uppstå, på grund av brister eller snedheter i våra kroppar.

Vad vi gör när vi gör en fysisk utvärdering är att vi samlar in data om hur våra kroppar mår och vad dom behöver. Hur mycket fett har vi – och vart? Vilka rörelser hanterar vi bra, och har vi några diskrepanser mellan olika sidor av kroppen. Har vi brister i rörlighet, som vi bör arbeta för att begränsa? Vilka rörelser är vi duktiga och starka i, och vilka behöver vi ta tag i? Vi mäter också arbetskapacitet, samt styrka, vilket också ger oss tydliga riktlinjer för vad vi behöver göra för att bli starkare och mer balanserade.

Mer konkret så innebär vår hälsoutvärdering en uppdelning i följande delar

  • Diskussion om träningsmål och historia.
  • Full kroppsfettsanalys – vi mäter kroppsfettets placering på din kropp. Detta kan ge oss värdefull information om hormonbalanser och livstil.
  • Rörelsetester – Vi går igenom specifika rörelser för att se om vi har några obalanser i rörlighet, eller kinetisk förmåga.
  • Arbetskapacitet – Beroende på din nivå så väljer vi ett test för att se vart du står i arbetskapacitet.
  • Analys av insamlat data, och en rekommendation för vad du bör fokusera din träning på i framtiden, samt i vilken form som den bör bedrivas. Är det gruppträning, eller personlig träning du behöver. Eller rentav att ta långa promenader och läsa en bok?

Vi på CrossFit Uppsala är certifierade i att göra avancerade fysiska utvärderingar, och börjar nu erbjuda dessa på CrossFit Uppsala. Normalt pris är 600kr (inklusive moms) för ett tillfälle, men för de 40 första som bokar så erbjuder vi samma tjänst för endast 200kr!

För att boka upp er maila redan idag till info@crossfituppsala.se. Vi har som sagt ett begränsat antal nedsatta platser, och vi har inte möjlighet att ta in så många personer

Det är ett ovärderligt sätt att ta sig framåt, för vi är alla olika, och alla behöver helt enkelt inte träna samma saker. Vad behöver DU till exempel träna på för att bli balanserad, stark, uthållig, snabb och FRISK?

 

Individuell distanscoachning

CrossFit Uppsala har under flera år hjälpt människor med individuell träningscoachning/programmering. De flesta behöver hjälp med att strukturera och att lägga upp ett hållbart program, som passar till just deras mål.

Vi har coachat såväl elit som motionär, med mycket goda resultat – och kanske är det just detta du behöver för att ta dig fram till dina mål? Gruppträningen på CrossFit Uppsala är fantastisk, men kanske har du inte möjlighet att komma iväg till oss (bor du kanske i en annan stad? Eller sitter fast hemma?), eller så behöver du ett program anpassat efter en fysisk status som inte passar för gruppträning (behöver inte alla det egentligen)?

Vad det än må vara så tar vi oss gärna an dig, och ser till att ge dig resultat som vore svåra att skaffa sig på egen hand.  Vare sig du är elitidrottare i en specifik idrott, CrossFitter med tävlingsambitioner eller bara vill bygga en balanserad hållbar hälsa så är vi erfarna i att designa träning utefter just dina behov!

Kostnaden för individuella program är 250kr per vecka, och man förbinder sig att stanna i minst tre månader – ju längre desto bättre resultat, då vi lägger upp träningen för att täcka även långsiktiga mål och mer balanserad hälsa.

För mer information maila till info@crossfituppsala.se, varför vänta med att anpassa din träning till dina behov?

 Jenny Jacobsen, Svensk mästarinna i CrossFit 2011
– en av atleterna vi distanscoachat under längre tid.