Uppsamlingsdag!

Gör den A-del ni missat de senaste 3 dagarna, titta tillbaka under Dagens pass!

Om ni ska träna under de 3 dagar som kommer så tänk på att vi kommer testa benböj, pull ups och press (och lite annat) så att ni inte tar ut er fullständigt! 🙂

Kom ihåg att läsa hur vi tänker kring vilket pass man bör fokusera på under ”Förklaring av programmet”. Avslutningsvis så rekommenderar vi antingen att ni lägger tid på de assistanslyft (B-delarna) ni missat till respektive lyft och även någon eller alla av följande intervaller på en roddmaskin och airdyne:

12 set av
30 sek @ 80%
30 sek @ z1
[ni kan växla in en ny person och ha aktiv vila vid sidan om om det är fler på tur!]

Dessa intervaller läggs upp under uppsamlingsdagarna om inträffar var fjärde dag och finns med i Grovplanering under Dagens pass här ovan. Har ni tränat de senaste 3 dagarna så är ni välkomna att boka pass som vanligt så klart, men då rekommenderar vi lätta lyft och dagens intervaller. Vill ni göra något annat flåsigt så rekommenderar vi den kortare metcon som vi kommer ha på dag 2 i 3 dagarsperioden, men prioritera A och B-delarna på passen! Rådfråga er tränare och tveka inte att fråga här på hemsidan!

Generellt upplägg av lyft enligt rullande schema, en förenkling!

Dag 1 – Benböj + pull ups
Dag 2 – Pressar + marklyft
Dag 3 – Tyngdlyftning
Dag 4 – Uppsamlingsdag

Tips för upplägg på uppsamlingsdagarna!

1. Någon som tränar 1-3 ggr en vecka bör fokusera på benböjen på uppsamlingsdagarna!

Ex: Du har tänkt träna 3 gånger en vecka med vila mellan varje dag (tis-fre-sön) och tränade på benböjspasset en tisdag. På uppsamlingsdagen på fredag tränar du igen och då rekommenderar vi alltså även här benböj, antingen de som varit eller de som kommer nästa dag. På söndag tränar du veckans sista pass och kör då pressar enligt schema.

2. Någon som tränar 3 pass i rad en vecka, där mittendagen är en uppsamlingsdag, bör tänka på vilket lyft som kommer dagens efter uppsamlingsdagen!

Ex: Du tränade dagen innan uppsamlingsdagen, tyngdlyftning, och benen känns fräscha. Du tänkte träna även dagen efter då det är benböj, dag 1 av 3. Då har du 2 alternativ: 1. Gör benböj på uppsamlingsdagen och när du kommer in dagen efter så gör du utfallsteg med lättare vikt istället för benböj. 2. Gör Pressarna från dagarna innan och gör benböj på nästa dag.

Har ni inte ett par ringar så tycker vi att ni borde skaffa det! 🙂 Ringar hittar ni här och hämtas ut på klubben: www.primalfitness.se/gymnastik/romerska-ringar/