A. Overhead squats @ 20×1 3,3,2,2,1

B1. Tall kneeling Arnold press med KB/DB 6-8reps 3-4set
B2. Pallofpress @2222 4-5reps/sida 3-4set

C. ”Bells Are Ringing”
AMRAP 6 min
10 Alt utfall bakåt m 2xKB/Db i frontrack
8 KB svingar – gärna tunga
6 Sit ups

Precis som jag skrev om bakböjen härom dagen så får ni gärna göra tunga reps på OHS på A-delen, men bara om det görs med korrekt utförande och fullt djup. Har ni problem med djup och/eller stabilisering så gör inte så tunga reps helt enkelt. Då är det bättre att ni tänker att ni gör 5 x 3 reps istället.

På avslutande del så är det extra utmanande om ni:

  1. Använder 2 hantlar på högkant mot axlarna istället för kettle bells (svårare att stabilisera…lite beroende på hur ni håller iofs)
  2. Kör med en utmanande vikt. Vi har faktiskt JÄTTETUNGA kettle bells. Om det är så att ni skulle vilja testa den där svintunga kettlebellens som ni inte riktigt vågat så är det ok att sänka antalet reps till så lite som 4 reps / varv. Viktigt att ni orkar hålla i den och inte dumpar ner på vårt stackars golv som redan får tillräckligt med stryk! ?
  3. Ni kan göra knees to elbows eller toes to bar istället för sit ups, då gäller också att ni kan sänka reps till så lite som 4 reps / varv
  4. Det är också mer utmanande om ni hittar ”the sweet spot” där ni kan köra relativt tungt men också inte behöver vila mellan reps, övningar och varv

View this post on Instagram

Välkommen hem Elin! ?

A post shared by Tränarprofil Cfua (@crossfituppsala) on