ellerCIMG1558

”Swimming Helen”

Three rounds for time:
Swim 100 meters
24 kg Kettlebell high swings, 21 reps
12 Pull-ups

Tid: 13:31 min


Roligt att det blev av. Eftersom jag inte villa springa på mitt skavsår så kom jag ihåg hela Helen this / Helen that-grejen. Det har varit ”Viking Helen”, ”Wet Helen”, ”Cross-Country Helen”, ”CBT Helen”, ”Hantel Helen” (fler?) och funderingar på andra varianter. Efter att ha simmat en del på Högevallsbadet i Lund så blev jag sugen på en ”Swimming Helen” och nu blev den äntligen av.

CIMG1562

En testrunda till grannens stenpir (ca 100 m) visade att det tog ca 2:30 min att ta sig till vattnet, simma och ta sig upp igen. Perfekt. Bara att köra! Andningen under simningen blev lite knepig (trots att jag bara simmade bröstsim) vågorna ställde till det lite och någon kallsup blev det. Första varvet tog iaf 4 min, andra 4:38 och sista lite längre. Obrutna swings men det blöta greppet ställde till det lite för pull upsen. Där blev det brutet 6-3-3 andra och 3-3-3-1-1-1 på sista.

Allt som allt över förväntan. Hade dock inte räknat med att det skulle bli så kallt. Trots 20 gradigt vatten så blev jag aldrig varm, vilket kanske inverkade på simningen. Bastu innan nästa gång!