Uppvärmning:
-från powerposition: high pull → power clean och frys i fångstposition → front squat
-från marken: långsamt till under knä → pausa → därefter till ovanstående
[om över huvudet lägg till övningar från dag 2]

3-4 set
A Power Clean + 2 Hang power clean + 3-4 Front squat (+ STOH)*
*dvs valfritt om Shoulder To Overhead efter varje frontböj, helt ok att avstå om du var med på presspasset igår

2-4 set
B1 1 1/4 2KB frontrack squat x 5 reps
B2 SOTS-press – variant du klarar av – x 3-5 reps
B3 Öva Reverse Elephant walk → Wall walk → Handstående

C ”Julia”

2 set av:

1 min
15 ryska svingar, tunga
+
amrap burpees

vila 30 sek

1 min
13 plate- eller slam ball thruster (med släpp)
+
amrap burpees

vila 30 sek

1 min
12 reverse lunge ELLER switch lunges
+
amrap burpees

vila 30 sek

[totaltid 8.5 min]

På dagens A-del så nöter vi vidare med frivändningskomplexet och som vanligt, är axlarna slitna efter pressarna igår så helt ok att avstå STOH. Men igår blev det nog inte så mkt volym över huvudet, så även om ni var med så är det nog lugnt ?

Variant av 1 1/4 med 2 kb frontrackade idag och SOTS-press och handstående-varianter där det är viktigt att ni övar på en nivå ni behärskar.

På avslutningen så snurrar ni allt som står på ”Julia” två gånger med 8.5 min rullande klocka. Burpees är score:n, så håll reda på hur många ni gör och skriv upp i 30 sek-vilorna ?

Och en bild på Kattis dagen till ära, vad roligt att det är så många som bokar söndagar!

View this post on Instagram

Bakom varje lyckat gruppträningspass står en kunnig tränare och ett genomtänkt program! ?? På CrossFit Uppsala har vi pass 7 dagar i veckan och givetvis kunniga, intresserade, lyhörda och omhändertagande tränare på varje tillfälle. Det är flera saker som skiljer vår verksamhet från andras, men en är att det som görs på gruppträningen är baserat på de möten vi har med 100% av våra medlemmar. Tack vare detta kan var och få individuella riktlinjer redan innan passen samt anpassning vid behov under passen MEN det är inte ”skalning” vi pratar om. Det begreppet utgår från att ”alla” ska träna mot allt svårare utmaningar, men så ser inte verkligheten ut och så ska den inte se ut. Men med det sagt så har vi även andra program – som också är inkluderade i medlemskapet – för den som kan / bör göra handstående armhävningar blandat med högreps marklyft för att ta ett exempel. Träningsprogram efter målbild balanserat efter förmåga och resurser ? #crossfituppsala #gruppträningen #tränare #baskurs #fokusgrupper #indviduellaprogram #individuellakonsultationer

A post shared by Tränarprofil Cfua (@crossfituppsala) on