Kände redan igår att jag var lite krasslig. Kändes lite oförtjänt eftersom jag sovit bra för första gången på ett tag, eller så var det just därför… Imorse bröt det ut ordentligt men har sakta blivit bättre, förutom just nu när jag nyser som en tokig (förmodligen dammigt). Givetvis resulterade det i en extra vilodag även om jag funderade på att göra rörelserna från dagens pass. Jag skippade det eftersom det oftast leder till att man lägger på lite vikt ändå.

Istället så tog jag tag i det hetaste sen rockringen, dvs stretching! Helt tokigt, man kan bli rörligare av att stretcha! Se  http://mobilitywod.blogspot.com/ : ”Mobilize it-don’t criticize it” – KStar.

Kolla in sidan så förstår ni vad jag menar. Idag gjorde jag iaf 3 olika stretch-övningar på totalt 25-30 min utspritt över hela dan. Höft, höftböjare och vader fick sig en omgång. Skönt! Mer om detta senare.

Såg på OPT att Greg  kommenterat och därför läst dagens inlägg, som han fö suckade högt över att han skulle behöva göra när vi pratade om det i lördags 🙂 Han gav ett typiskt roligt och kunnigt Greg-svar på fråga om varför man kan bli snurrig när man lyfter vikter ibland:

”passing out / dizziness – valsalva is essentially just holding your breath. what you’re describing would be a vagal maneuver – holding your breath naturally decreases heart rate and blood pressure (this is why people pass out on the can). that could be enough to cause the problem. also a possibility is that your shoulders aren’t elevated in the clean/FS rack position and the bar is compressing your carotid arteries – this is no different than a blood choke, and if good enough, will cause unconsciousness.”