Morgon
Cykling: 1.6 mil (33 min)

Lunchis
Skotta, gräva, kratta (3 h), fan jobbigt trots lugn takt, kanske solen…

Eftermiddag
Cykling: 1.6 mil (32 min)
+
Dagens pass:
Snatch pull off blocks – 115% (of snatch) x 3 x 3: 70 kg 
Snatch push press – work up to a 3 RM: 90 kg
Back squat – 80% x 2 x 6: 100 kg
Planks – front/side: 2 min/1 min, 15 sek

SGPP 3 x 90 kg

Pull offsen höll jag nere eftersom jag är rätt kass på den tekniken. Snatch-PP har jag aldrig gjort, så jag är nog nöjd med en trea på 90 kg, gjorde även en misslyckad på 100 kg men jag gav mig lite väl lätt. Hursomhelst tippar jag framåt så fort det blir lite tyngre precis som med vanliga PP och PJ. Lite sur över att jag gav mig så lätt, så power cleanade jag upp vikten med horribel teknik. Gick ok, men ska det persas på frivändningsfronten måste det filas teknik. Kom förresten ihåg att filma min duck-teknik vid failade back squats:

Vanligtvis tippar jag framåt innan jag misslyckas med ett försök, därför blir den kortaste och enklaste vägen bakåt. Böj ner huvudet och  ducka båkåt, tryck även ifrån dig stången! Har man ett power rack så är det bara att ”buga sig ned” till stoppet på racket.