En rolig sommar med första brandmannakneget är avslutad. Det har varit väldigt lärorikt och intressant att jobba på Korsnäs fabriksbrandkår och en hel del träning har hunnits med. Riktiga långkörare blev det på de helger jag hade beredskap och inte kunde lämna platsen längre än jag kan ta mig på 5 min. Det var en sån skön helg den här filmen kom till:

Hjälp till att få upp den i 1000 views, bara 22 tittar kvar! 😉

Tack för den tiden och nästa gång får jag självprogrammera lite trapplöpning i den 80 m höga sodapannan. Sånt blev ju inte av eftersom jag, direkt efter CA-cykeln skadade knät som nu känns helt ok. För övrigt ska jag passa på att gratulera Skutskärs mest vältränade brandman Daniel Hallgren till bronsvinsten i Toughest Firefighter Alive som avgjordes i Sydkorea. Han hade chansen att försvara sin seger förra året, men en ordentlig skada tidigare under sommaren störde uppladdningen. Bra jobbat hur som helst, grattis!

Idag kändes det bättre med sjuklingen och jag släpade mig iväg för att göra del 1 av dagens Oppe-träning:

A. Power Clean + Mid Hang Clean; 1.1 x 5 @ 70%: 75 kg
B. 2 Jerk Balance + 2 tall split jerk; 2.2 x 5: 20-30-40 kg x 3 set
(light work – work perfect positions)
C. Push Press + Power Jerk + Split Jerk; 1.1.1 x 5: 50-60-70-80-90 kgx2, fail SJ
(build up to a heaviest possible PP; when fail on PP, try to make PJ and SJ)

Teknikträningen var mumma och C-delen gick mkt lättare än förra måndagen, även om det är nedslående att stötar typ känns tyngre än pressar, så ska det ju inte vara. Har grova problem med att racka ordentligt pga dålig rörlighet och detta märks extra tydligt i den här 1.1.1-kombinationen. Nyttigt iaf. Ingen värk i kroppen under passet, men kände av axlarna när jag skulle flytta några kontor lite efter. Tung i skallen på kvällen så del 2 av dagens pass spolades.