Som Martin redan skrivit så dök ett träningssuget gäng upp alldeles innan kl 0700 på Säbygatan 5. Vi körde igång och hade ett gött pass med fina prestationer på marklyft / wallball-wod:en som avslutning. Bra jobbat och välkomna tillbaka!

Under dagen hade jag olika övningar och repetitioner på brandstationen Viktoria. Härligt att vara igång, men jäklar vad min värkande rygg gjorde allt ansträngande. Jag sträckte mig nog på marklyften i lördags, misstänkte det när jag fick svårt att andas djupt mot slutet av den dagens bravader.

För att mjuka upp lite tänkte jag bara ro lite, men jag lade till lite mer rehab-betonad träning (dvs komma igång med träning, vad som helst!). Började med en slags axelpresspyramid där 60 kg var dagens max. Helt ok med mina mått mätt. Den varvade jag med strikta pull-ups med försök till att vara explosiv (mrjling gav några tips i lördags). Lade till lite bålrotationsövningar (sitta på röven, lyfta fötterna, hålla vikt i händerna, rotera). Dvs jag täckte alla muskler som fortfarande fungerar.

Wu: Rodd 1k, luuuugnt tempo

+

Axelpress, 5 – 5 – 5 – 3 – 1 – 3 – 5 – 5 – 5 reps

40-45-50-55-60-55-50-45-40 kg

Strikta pull-ups, ”explosiva”, 6 x 5 reps