Ny tränare och nytt pass!

I takt med att vi växer så fyller vi på med ytterligare pass, och turen har kommit för ett till morgonpass! På Onsdagar klockan 07-08 blir nästa tid som vi kan svettas, utvecklas och öva oss på att vara grymma – nu erbjuder vi alltså hela 18 pass per vecka! Sveriges kanske bästa CrossFit-box blir alltså ännu bättre (helt otroligt)!

Vi välkomnar också ytterligare en grym tränare till vår tränarstab, när nu Frida Köhler Jakobsson tar klivet dit för att sprida sitt kunnande. Hon har även hon en CrossFit level 1 certifiering, samt en djup och bra erfarenhet av CrossFit. Sen hon kom till oss, efter att inlett sin CrossFit-resa på CrossFit Malmö, förgyllt vår vardag, och det blir en ynnest att nu ta tillvara hennes kunskaper på ett ännu bättre sätt.

Vi leder utvecklingen vad gäller utbildningar av tränare i Europa

Under påskhelgen och veckan efter påsk får vi besök utav James ”OPT” Fitzgerald som under en vecka ska se till att Europas tränarelit får ta del utav OPT CCP-programmet. Vi är mycket stolta att vi kan driva på utvecklingen för utbildningar i Europa, och att ”OPT” väljer CrossFit Uppsala som plats att för första gången ge sina certifieringar i den gamla världen!

Under Påskhelgen har vi alltså stängt, och morgon samt lunchpassen den 10/4 samt 12/4 utgår. Även de röda dagarna den 9/4 samt 13/4 är stängda, men resterande tider har vi öppet som vanligt! Vi hänvisar till passbokningen där det syns tydligt vilka pass som ges!

Mat för optimal hälsa och prestation

På tal om att driva på utveckling med utbildningar – vad vi äter är minst lika viktigt som hur vi tränar för vår hälsa och vår prestation. Därför håller vi söndagen den 3 juni ett heldagsseminarium om näringsfysiologi här på Crossfit Uppsala. Du kommer att få veta allt om hur du ska äta för förbättrad prestation, fettreducering, muskeltillväxt och livslång hälsa. Du får en djupdykning i den senaste forskningen och lär dig vad som egentligen är optimal kost för människan. Du får kunskap om alltifrån vad som är bra att äta efter passet, till sambanden mellan kost och övervikt, cancer och andra sjukdomar.

Föreläsare är Karl Hultén som har en magisterexamen i Biomedicin, är författare till boken “Hjärnhälsa, kost och motion för hjärnan” och licensierad Crossfit-tränare. Karl har bakom sig ett livslångt sökande efter den optimala dieten för hälsa och välbefinnande. En långvarig kronisk inflammationssjukdom har motiverat honom att söka egna svar när det gäller kopplingar mellan mat och hälsa. Karl har tidigare forskat vid Institutionen för Neurovetenskap på Karolinska Institutet och arbetat som medicinjournalist för ett flertal tidningar.

Seminariet kostar 995kr och bokas genom betalning till bankgiro-konto: 848-5690. Skriv “Seminarium i Uppsala”, namn och e-postadress. Mer info kan läsas här.

Tack för kalaset – det är redan dags att boka in nästa event!

Vi vill också passa på att tacka för den fantastiska jubileumsdagen vi hade förra Lördagen. Vilken dag! Allt från fyllda intropass, pass med grymma Jenny Jacobsen, tävlingar, städning och fest – kan man önska sig något mer? Påminner också om att det snart är dags för en eventdag igen då Reebok-teamet kommer hit för att ställa till med fest och träning den 19e Maj!

Reebok teamet består utan ett gäng av Sveriges kunnigaste, roligaste och gladaste CrossFit-utövare och ska återigen sprida glädje och CrossFit i Uppsala. I teamet finns bland annat Mads Jacobsen (CrossFit HQ utbildare, CrossFit Regional Manager), Jenny Jacobsen (Sveriges i särklass mest meriterade CrossFit-atlet), Númi Snær Katrínarson (två gånger på raken svensk mästare i CrossFit) samt de andra underbara personerna i gänget! Ni som kommer ihåg hur kul vi hade förra året dreglar såklart redan! Boka in i kalendrarna gott folk!

Tjurruset

Nu har det blivit dags att anmäla sig till årets roligaste löptävling och det vore skoj om vi på CrossFit Uppsala kunde göra detta tillsammans. En anmälan kommer även att fungera som motivationshöjare nu när löpning, prowler och annan utomhusträning smyger sig in på passen.

Mer information kring loppet hittar ni på http://tjurruset.se/start/
För samordning står Oscar Ek, så maila till honom på j.oscarek@gmail.com, så ser han till att vi planerar ihop en heldag med samåkning, gyttje-löpning och after-run.