CIMG3393

Markus och Simon i sina nya fina t-shirts och CrossFit Uppsala adepter!

Markus och Simon, som jag skrivit lite om tidigare, ska nu vara med mig och köra crossfit i vår, och vad blir det? Just D, OPT! En kombination av vad man vill uppnå med träningen och att jag är för dålig på tyngdlyftning (som jag upplever) gör att jag väntar med CA till någon annan gång. Däremot kommer jag använda mig av den programmeringen för att få inspiration och bättra på mina kunskaper om tyngdlyftning, det är en guldgruva!

Wu: 500 m rodd, ca 1.40-takt, 5×10 obrutna DUs, massa vrängningar och några armhävningar
+
Bänkpress, 30 kg – 56 reps, pb (takt 50 reps / min)
Lyft till bröst, 15 kg – 70 reps. pb
(takt 60 reps / min)
Brutalbänks sit-ups: 27 reps
Back extensions, 45 grader, 10 kg: 20 reps

Ytterligare en dag med låg volym för mig, visst att det gick an att träna som jag gjorde förra veckan men det sitter i, speciellt om man inte levt så hälsosamt dagarna där man borde återhämtat sig. Några nya pb noterades, men brutalbänken står still, så jag har väl helt enkelt blivit för van att göra mer funktionella varianter som GHD-sit ups och kippade KTE.

Markus har förutsättningarna att bli en grym roddare, här är det hans tur att ro 500 m. Betydligt bättre teknik än senast och en mer sammanhållen avslutning än det jag gjorde igår.

500 m rodd knäcker inte en isbjörn så lätt! Kanonfin tid på 1:24.7 min och pb med 3 sekunder!

CIMG3413

Det syns att Markus gick ut hårt! Vanligtvis brukar första 100 m vara långsammare än kommande 100, vilket skvallrar en hel del om kraftutväxlingen. Ingen hets på dragen mot slutet, vilket så klart är att föredra, bra jobbat!

CIMG3407

Bänkpressande adepter!

CIMG3399

Gustav i färd med ett jämfotahopp på ca 260 cm! En bra sammankoppling till det jag sa om att ”explodera” ut med höften i hopp så väl som det vi ser här och på en frivändning och ryck.

CIMG3400

Om ni undrar varför han kallas för Lasse-pinnen så har ni nu förklaringen 🙂 Tack för bra instruktioner och coachning, det är härligt att hälsa tas på allvar på den här utbildningen!