DAG 2 – Uppvärmning:
-Tall kneeling Seesaw press (gärna från lättare till något tyngre), Support i ringar (med gummiband), Häng i stång med en- eller två händer


2 set
A1 STOH med valfri utrustning x 2-4 reps*
A2 (PUM) Pull ups i stång @30×1 x 2-4 reps*
*sluta gärna på dagens tyngsta 1 eller 2 reps, men vill du spara på krutet så gör 3-4 reps på varje med lite kvar i tanken. Testveckan startar imorrn!

2 set
B1 Hänga statiskt i stång/ringar med en eller två händer x amsap*
B2 BONUS-övningar och / eller värma upp inför C-del
*börja med att hänga med en hand om du vill prova båda

C ”Torkel-Orkel”

Med 14 min rullande klocka

Buy in 60 sek ball slams
+
Amrap 12 min
2 Windmills / arm – med bw, lätt vikt eller slam ball med öppen hand
6 Slam ball sit ups – antingen touch bakom huvudet och sedan mellan fötter eller på raka armar och sträck dit uppåt i toppen
12 Slam ball thrusters
+
Buy out 60 sek ball slams

[totaltid 13,5 min]

BONUS-övningar
1. Tall Kneeling Pallof press @2020 x 5+ reps / sida
2. (PUM) Armhävning ELLER (Ring) Dips @31×1 x 5+ reps*

*glöm inte bort att ni kan bygga en dip-ställning, bäst görs det med två rack och två fatbar-stänger

Vi prioriterar upp press, pull ups och greppstyrka dessa pass! Först ut STOH: Pushpressa gärna men idag kan du göra valfri variant. Denna dag har precis som tidigare mer dynamiskt jobb med pull ups och nästa pull up-dag, Dag 5, har mer fokus på excentriskt jobb. Idag är det så att om angivet rep-antal för svårt så gör då så många som du kan med eller utan avlastning, kanske 2-3 reps, och sedan lägger du till de reps som är kvar med Excentriska pull ups i ringar för att slutligen gå vidare till nästa övning.

När det gäller greppstyrkan när du hänger i stången så sätt gärna ett mål som du ackumulerar till på två set, tex 1,5 minut, och detta baserat på hur det kändes i uppvärmningen om du tillsammans med tränaren har svårt att uppskatta vad som är rimligt. Det underlättar också att avgöra vilket svårighetsgrad du ska välja. Och orkar du hänga med en arm så börja helst med detta för att sedan avsluta med 1-2 set av att hänga med två händer.

GLÖM inte att det går att avlasta både häng med två händer och med en hand! Antingen med ett par fingrar med ena handen med eller utan PUM. Och vill du fortsätta öva på false grip hang så är det helt ok, tex att prova ”false grip hop-hop”, men detta ska betraktas som en lite mer avancerad övning.

Till sist ett par ord om BONUS-delen: Pallof press är en väldigt bra övning för bålstabilitet, särskilt i Tall kneeling position, men Half kneeling kan väljas om du behöver en något lättare variant. Du kan också välja att öva vidare på support om du inte kan eller inte vill göra armhävningar eller dips, kanske då en svårare variant än vad du gjorde i uppvärmningen. Nedan är vår standardprogression för Support:

Armhävningsplanka (FLR) ➡️ support i ställning ➡️ support i ringar med gummiband ➡️ support i ringar

Upplägget för vilken dag som har vilket fokus hittar ni här: https://www.crossfituppsala.se/grovplanering/

Om det är så att du inte tränar Dagens pass så rekommenderas att du övar några skills som du hittar härhttps://www.crossfituppsala.se/category/utmaningar/ eller så tar du inspiration från HEMMATRÄNINGEN och dessa pass hittar du via länkarna under Grovplaneringen (följ länken ovan).