A1 Dynamiska armhävningar 3 x 5-10 reps
A2 Hollow rocks / sit ups med vikt 3 x 10-15 reps
B Push Press 5 x 6-8 reps
+
Tabata-mash up av
Svingar
Push ups
[Totaltid 7:50 min]

Är man osäker på vilka vikter man kan ta så börja försiktigt, ok om första 1-2 seten blir lite lättare. Tunga pressar överhuvudet tar mer på ländryggen än vad man tror, speciellt om man slarvar med att spänna bålen. Därför inleds passet bla med hollow rocks eller viktade sit ups för den som fortfarande har svårt för denna övning. På avslutningen är det alltså 20 sek jobb 10 sek vila med varannan vända svingar, varannan push ups i totalt 7:50 min. Äntligen måndag!

Kom ihåg att det är Svenska mästerskapen i CrossFit kommande helg och att komma och heja fram våra hjältar Linda Altemark, Johannes Karlsson, Johannes Björkstrand och Peter Jonsson samt en av våra färskaste medlemmar Kristian Leijon och exil-medlemmarna Jenny Jacobsen och Simon Lundmark, som alla deltar! Köp biljetter här: http://www.eventbrite.com/event/1880325103/efblike – Alla deltar på Lördagen, men endast de bästa går vidare till Söndagen, så framförallt under den första dagen behövs allt stöd som ni kan ge!

Kast är en övning som av rent praktiska skäl blir svårt på passen, men det är något som verkligen är nyttigt. Öva med båda händer!