Uppvärmning:
-Värm upp allmänt
-Värm upp och öva på de övningar som kommer

Lördags challenge! 3 grenar på max 40 min inklusive vilor:

Gren 1

Dagens tyngsta set av 2KB Frontrack squat x 6 reps
-du måste själv kunna vända upp vikterna
-om det blir ett för stort steg till nästa vikt så är det valfritt att göra ett amrap set som tiebreaker

Gren 2

Dagens tyngsta set av Turkish Get Up x 3 reps / arm
-du får “”vila”” i botten med vikten på rak arm mellan godkända reps

Gren 3

“Torsten”

12 min amrap med en kettle bell:
1H-deadlift x 5
1H-Clean x 4
1H-STOH x 3
1H-OH reverse lunge x 2 / ben
BYT ARM

OBS – på minut 0-3-6-9 gör 10 goblet squats med samma kettle bell

SCORE: varv och reps
Tiebreaker: val av vikt

Det blir fart och fläkt på lördag som vanligt! Passen kl 09-11:00 är det lördagschallenge som vanligt och kl 11-12:00-ish är det….

KAFFEKUPPEN 3.0!

Enter the worlds TREDJE CrossFit Uppsalas tyngdlyftningstävling på skoj och allvar aka KAFFEKUPPEN. Öva på att tyngdlyftningstävla med “typ tyngdlyftningsregler” (tre lyft av vardera ryck och stöt och ambitionen att vara utan efterpressar), men i glada vänners lag och hejjarop snarare än konkurrens!

För vem är det då? Ja, för dig som känner dig ganska säker på momenten ryck och stöt, men det är inte samma sak som att du behöver kunna lyfta mycket vikt. Egentligen räcker det med att du tycker “lyften” är lite extra roliga bara och vill hänga med likasinnade (men kanske att du ska förstå vad termen “efterpress” betyder) ?

Vi behöver också funktionärer och då är du med och gör dagen till ett minne för livet som de som lyfter, vilket väl också är att vara med? Säg till Martin när du kommer så ser vi till att du får en uppgift du är trygg med! ?

Passet kommer att ligga på denna lördags sista grupptränings-tid, och den måste bokas i passplaneringen. Även om “tävlingen” ligger på en vanlig gruppträning, så kan ni nog räkna med att det tar lite längre tid än en timme, det beror på hur många vi får anmälda helt enkelt men vi hoppas på många som är nyfikna på tyngdlyftning som skoj-sport. För de som ska tävla så har vi inskrivning och invägning på kontoret kl 10:30!

Vi räknar ut sinclair-koefficient så alla killar respektive tjejer kommer att kunna tävla om två oerhört viktig TROFÉER ?

View this post on Instagram

Varannan Lördag så lånar vi fantastiskt duktiga Amanda från vår kanske allra mesta kompisbox CrossFit Solid (i konkurrens med CrossFit Nordic). Vi ”tidiga boxar” utvecklades tillsammans till de ganska olika verksamheter som vi är idag, men vi delade ett engagemang och en vilja att göra skillnad och vi har behållit den täta kontakten genom alla år och vi fortsätter att utvecklas tillsammans så att vi ännu bättre kan hjälpa våra medlemmar. I en träningsvärld fylld av opersonligt franchiseföretagande och ”låsta modeller” så tycker vi att sådana som faktiskt kan se och följa de behov som finns utan att titta enbart i kassaböckerna behövs, men eftersom frihet och ansvar är svårt så är det skönt att veta att vi trots allt är en hel del som bryr sig om (tycker vi) rätt saker: er medlemmar! ❤️?? #crossfituppsala #crossfitsolid #crossfitnordic #bästaboxarallihopa

A post shared by Tränarprofil Cfua (@crossfituppsala) on