Uppsamlingsdag 2

Tyngdlyftningslördag:
Powerclean / Clean 1.1.1 x 6 set

Dvs 6 set om ett trippelkluster med ettor. Varje set är alltså att du ska göra 1 rep, vila 10-15 sekunder, göra 1 rep, vila 10-15 sekunder och sen göra ett rep till. Vilan mellan varje set bör vara minst ett par minuter. Se till att lasta på en del vikter här till gränsen där tekniken fortfarande håller men blir utmanad.

Kom ihåg att läsa hur vi tänker kring vilket pass man bör fokusera på under ”Förklaring av programmet” samt att läsa uppsamlingsdagarnas inlägg. Vid sidan av det huvudlyft ni ska fokusera på för dagen så rekommenderar vi att ni lägger tid på de assistanslyft och tilläggsövningar ni missat och även någon eller alla av följande intervaller på en roddmaskin eller airdyne:

4 varv av:
2 minuter @ 85%
Vila 2 minuter mellan varje varv

OBS: Kom ihåg att värma upp vaderna & fotlederna, extra viktigt om ni sett sidskillnader vid hälsoutvärderingen!

Dessa intervaller läggs upp under uppsamlingsdagarna som inträffar var fjärde dag och finns med i ”Grovplanering” under ”Dagens pass” här ovan. Har ni tränat de senaste 3 dagarna så är ni välkomna att boka pass på Uppsamlingsdagen som vanligt så klart, men då rekommenderar vi att ni ser det som en teknikdag med betydligt lägre volym och lätta lyft, rådfråga er tränare om hur ni ska lägga upp det! För styrkedelen ser vi helst att ni kör tyngdlyftningen eftersom att det är lördag.

Rådfråga även här er tränare och kom ihåg vad vi diskuterat på hälsoutvärderingarna (kanske bör ni undvika mjölksyra helt och hållet tex) och tveka inte att fråga här på hemsidan under ”Kommentarer”!