Här hängde vi mellan passen. Stort tack till Herman och Johanna som sålde prylar åt oss! 🙂

En fantastisk dag igår! ALLA var där, väldigt trevligt, och det var en helt sjukt bra arrangerad tävling. CrossFit Uppsala var som sagt där och representerade. Simpe slet som ett djur på den individuella sidan och vårt lag, med Anna, Linda, Martin och jag, presterade kanonfint med kanonbra maxinsatser och taktiska beslut.

Simpe börjar dagen med att persa i C&J. Film av Danne.

Bilden ovan är den enda jag tog den här gången, så jag hoppas att Martin gör en finfin sammanfattning om upplevelsen, han har ju tid nu när inga resultat ska läggas upp 😉 Hoppas även på film som man kan titta tillbaka på när upplevelsen sjunkit in, jag har tyvärr inget material alls, bilden ovan blev den enda jag tog under hela dagen 🙂

Pass 1
Springa ca 600 m tillsammans – tiden stannas när alla är i mål
Placering: 7e plats, ingen aning om tid
+
Pass 2
Direkt när alla är i mål startas nästa del där varje deltagare rullas in i en 4 min amrap av 1 min pull ups, 1 min wallballs, 1 min toes to bar, 1 min swings (Martin började, sedan jag, Anna och Linda)
Placering: 1a plats, närmare 300 reps totalt

Hela event 1 och 2, tack Andreas J!

Taktiken var givetvis att springa så snabbt som möjligt, försöka att inte komma sist utan att bränna sig totalt inför amrapen. Martin har haft betydligt bättre flåsträning de senaste veckorna än mig så det var givet att han tog täten i löpningen och jag var kanin för tjejerna. Ingen av oss är särskilt bra på att löpa, så här var vi nog lite väl försiktiga, men samtidigt kände man sig rätt fräsch när nästa del började. Martin kom väl in 20-30 sek före oss, så det var hans vila, jag fick en minut, Anna 2 min och Linda 3 min.

Laglöpningen, tack till Danne för bilden!

På nästa del taktikade vi alldeles utmärkt. Tjejerna presterade tokbra även om jag inte har mer koll än att Anna gjorde över 20 pull ups totalt, Linda gjorde persade med 11 pull ups i rad och swingade oavbrutet i en minut! Själv visste jag att pull ups var lätt den snabbaste övningen för mig, stämmer nog på hela CF Uas lag, så jag gjorde 40 pull ups för att knapra in reps. Wall ballsen var på 10 kg för killar till 3 m och 8 kg för tjejer till 2.5 m. Crossgyms stora fluff bollar användes och det var SKITSVÅRT! Missade väggen några gånger, 3-4 underkända, och storleken gjorde den svår att fånga. Till slut tog släppte jag varje reps och tog den på studsen. 15 reps slutade det på och dags att roteras in i TTB. Här missade vi alla lite på att det var svårt att höra när WB-tiden började ta slut, ville hellre göra fler TTB eftersom den borde vara en snabbare rörelse, men det visade sig lika bra att det inte blev så. Efter allt kippande så var magen bra jäkla trött och armarna började bli rejält trötta. Fick inte alls till någon kip och jag skrapade bara ihop 11 reps. Nu var det dags för swings och greppet var STEKT! Ville hålla i KBn hela minuten men det gick inte, började få repetitioner underkända och ställde ner. Sen kastade jag bort KBn när greppet inte lydde, plockade upp den och fick iväg någon till. 20 reps slutade jag på med 4-5 nekade reps. HELT SLUT, jag återhämtade mig sämst i hela laget så jag tackar innerligen att det inte var typ 3 varv…då hade jag iofs inte gått ut så hårt 😉

Pass 3
Med en gemensam stång utan rack, på 8 min, få upp så mycket som möjligt med lyften Squat Snatch, Front Squat, Squat Clean och Jerk. Man måste bestämma vem som gör vilket lyft: Anna – Squat Snatch, Linda – Front Squat, Squat Clean – Björn, Jerk – Martin
Placering: 1a plats med 317.5 kg
1 min vila – ta på sig viktväst (10 kg för för killar, 5 kg för tjejer)
Pass 4
På tid: förflytta 8×15 kg och 8×10 kg 30 m från A till B och när alla vikterna är framme förflytta 30 m från B till A. Man får bara bära EN viktplatta åt gången. När alla är tillbaka gör 10 burpees per person.
Placering: 2a plats på ca 2.5 min

Totalplacering: 1a plats och Sveriges bästa CrossFit-lag!

På första hade vi nästan komiskt bra taktik. Vi var tokdrillade och hade gjort alla våra önskelyft efter 3.5 min! Anna tangerade pers med 27.5 kg, Linda persade med 70 kg, jag tangerade pers med 110 kg och Martin persade med 110 kg! Därefter blev det en cirkus med två frustande wanna-bee tonåringar (jag och Martin) som grymtade och drömde drömmar om 115 kg. Två gånger försökte jag vända det, hade lätt tagit det som power clean som jag var uppskruvad, men jag var för instabil i botten (tack för tekniktipsen Simon, fram med höften!). Då lyfte jag, Anna och Linda upp 115 för Martin att stöta, men det gick inte. Fortfarande tid över! Anna fick testa på 30 kg och Linda på 75 kg och det var riktigt nära att de fixade den vikten. Alla avslutade med missade lyft vilket nog bara taggade oss inför nästa del.

event 3

Viktvästen på och ta plats. 15 kg plattor för killarna och 10 kg för tjejerna hade vi bestämt. Jag och Linda tog täten med varsin platta och Martin och Anna tätt bakom! Här hade vi bestämt högertrafik vilket gjorde att jag nästan knockade Anna och Linda efter första vändan. De hade sinnesnärvaron nog att ändra till vänstertrafik på deras kant så att vi sprang med varandra istället för mot varandra (om ni hajjar). Phew, nära ögat! Här trodde jag att jag och Martin skulle hinna ikapp Anna och Linda och köra en extravända, men på A till B-varvet så var så inte alls fallet. Jag fick vila någon sekund innan alla var framme till B för att sedan bära tillbaka allt igen. Mjölksyran i baklåren började vakna till liv men det kändes som om man trummade på rätt bra. Tjejerna höll i skitbra även på detta varv men inför den allra sista så sprang jag en extra vända vilket gjorde att iaf Anna och Martin fick pusta någon sekund innan jag och Linda var framme. Vi dumpade vikterna sedan våra kroppar rakt i golvet för att göra 10 burpees. Här hade CrossFit Malmös lag Dirty Dancers (med Karl Dyall i spetsen) fixat ett litet försprång men under burpeesarna rejsade vi förbi och tog 2a platsen i det eventet! Full effort is full victory, så sant så sant! 🙂 Här är återigen filmerna som Ludde la upp:

Slutet av event 4. Vi tar igen 7 sekunder på burpeesarna! Tack till Ludde igen!

Totalt blev vi alltså 1a och vi fick stå på pallen och ska få diplom för insatsen! En burk fiskolja fick vi också, så det får man väl ta och testa. Med tanke på träningsvärk idag så är jag helt otroligt tacksam att det inte var högre volym på vår tävling än det var, det är nog alla förutom Martin 😉 Väldigt roligt allt som allt, vi ses på passet ikväll, då blir det något inspirerat av vår upplevelse!